L'Escola de Bambú, el projecte d'educació intercultural i inclusiu de Casa Asia, va néixer el curs 2003-2004 amb la voluntat d'apropar el continent asiàtic i la regió del Pacífic a la població escolar. La nostra proposta educativa té com a objectius generals:

  • Mostrar la riquesa del patrimoni social, cultural i artístic del continent asiàtic.
  • Fer néixer i créixer en l'alumnat l'interès sobre aquest continent i la seva gent, així com conèixer les cultures d'origen dels seus companys i companyes de procedència asiàtica.
  • Viure la diversitat cultural com a positiva i enriquidora.
  • Educar en competències interculturals.

Oferta educativa Catalunya

La nostra oferta d'activitats s'adreça a l'alumnat d'educació infantil, primària, secundària, educació especial, educació adults i educació no formal.

Educació Primària i Educació Especial

Educació Secundària, Formació de Persones Adultes i Educació Especial

Més informació i reserves:

Imma Llort, coordinadora de l'Escola de Bambú
[protegit per correu electrònic]
666571836

Docents

Deepti Golani

Economista, filòloga i educadora de l´Escola de Bambú. Nascuda a l'Índia que des de fa anys viu a Catalunya. Coneix molt bé el país i la riquesa de la seva cultura i gaudeix de compartir els seus coneixements amb nens i joves i professorat.

Yoshihira Hoiki

Artista, katari-shi (narrador oral) i educador de l'Escola de Bambú des dels seus inicis el 2004. Japonès d'origen que gaudeix compartint coneixements i experiència sobre la cultura japonesa amb persones de totes les edats. És un gran comunicador i té un gran ventall de propostes educatives i creatives.

Sílvia Pintat

Biòloga especialitzada en evolució humana i sensibilització de pobles indígenes i aborígens. Educadora de l'Escola de bambú des que vam començar el 2004. Coneixedora de la cultura aborigen australiana, narra nens i adolescents contes màgics i dirigeix ​​tallers sobre la terra dels cangurs.

Sushan Qu

Graduada en Ciències Polítiques i formada com a Mediadora Intercultural en temes educatius per a la cultura xinesa. D'origen xinès, des de l'adolescència va aprendre a viure amb més cultura en emigrar a Catalunya. Sap molt bé com n'és d'important conèixer bé la llengua i la cultura d'origen. Els seus tallers reforcen aquests valors alhora que introdueixen conceptes i tècniques artisticoplàstiques noves per a persones de totes les edats.

Elena Díaz Vilagrasa

És Clementina Kura-Kura, nascuda a Barcelona i interessada pel món. Llicenciada en filologia anglesa i postgrau de relacions internacionals i interculturals. El 2017 se'n va anar a Indonèsia per estudiar Wayang kulit (titelles d'ombres tradicionals). Quan torna a Barcelona, ​​crea la seva companyia de teatre d'ombres (El gecko amb botes) i utilitza sempre els titelles als seus projectes educatius, transmetent la riquesa cultural i artística d'Indonèsia.

Sithy Saem

Nascuda a Cambodja. Tècnica en Cooperació Internacional. Apassionada per la diversitat cultural i la convivència intercultural. Senzilla i molt alegre, porta la creativitat al cor ia les mans i fa tant figures de paper o amb materials reciclats com a plats típics del país. Gaudeix molt ensenyant a petits i grans.

Fumi Kitamura

Cantant japonesa amb experiència en educació i coneixedora de les tradicions i les pràctiques culturals del Japó i d'aquí. Les cançons i contes que interpreta inspiren els nens i adolescents en la creació dels Kamishibais i contes nous.

Shahida Sheri Ahmed

Fundadora de l'Escola de dansa Bollywood Masala, coreògrafa i ballarina de danses de l'Índia, Dansa Movimiento Terapeuta (Màster de la UAB), filòloga i sociòloga. Educadora d'Escola Bambú des del 2004. De pares immigrants del Panjab i viu a Espanya des de fa 26 anys. Es dedica a l'ensenyament de dansa Bollywood des del 2002. Li encanta treballar amb nens i adolescents fent-los divertir ballant i aprenent la cultura de l'Índia i el Pakistan.

Imma Llort i Juncadella

Coordinadora del programa d'educació intercultural i inclusiva de Casa Asia, l'Escola de Bambú, des del 2003. Professora i especialista en cooperació internacional, gènere i desenvolupament, formadora internacional en educació i comunicació intercultural en educació per a la pau i ciutadania global. Amb experiència en investigació i cooperació internacional a l'Índia i autora principal de la col·lecció de llibres “Àsia un continent divers” (ed. Icaria, Barcelona 2002) per a secundària i de diversos jocs de sensibilització ciutadana.

Altres persones col·laboradores: Mariana Rico (tallers de Tailàndia), Aiman ​​Ume i Komal Naz (Pakistan), Tamara Quiogué (Filipines), entre d'altres.

Metodologia de treball

Per aconseguir aquests objectius oferim diverses activitats i tallers, així com propostes de programes APS i activitats relacionades amb dies internacionals, que varien en funció del nivell educatiu i dels objectius específics que perseguim.

Cada activitat s'inicia recollint els coneixements i les experiències prèvies que té l'alumnat sobre el tema per anar desenvolupant-lo posteriorment. Després d´una petita presentació de la temàtica a treballar, es proposa una dinàmica participativa concreta (joc de taula no competitiu, joc tradicional, treball amb imatges, taller d´escriptura, taller de plàstica o dansa, una representació, un joc de rol, etc ) que permet que l'alumnat pugui aprofundir en el tema alhora que es diverteix. Finalment, es recullen les impressions i les opinions de l'alumnat, s'extreuen conclusions i es realitza una petita avaluació.

Últimes notícies

Cercar per:
{{ general_data.posts_msg }}

{{ post.post_title }}

Modalitat en línia
Inscriu-te >
No hi ha posts per mostrar.

properes activitats

Cercar per:
{{ general_data.posts_msg }}

{{ post.post_title }}

Modalitat en línia
Inscriu-te >
No hi ha posts per mostrar.

Últims vídeos

L'Escola de Bambú facilita unes fitxes on es presenten les activitats o tallers i es donen idees de treball posterior i s'hi indica els materials necessaris que l'escola haurà de preparar amb anterioritat a les activitats.

L'Escola de Bambú és membre de:

Per a les activitats relacionades amb la Xina comptem amb el suport de:

També et pot interessar

Cercar per:
{{ general_data.posts_msg }}

{{ post.post_title }}

Modalitat en línia
Inscriu-te >
No hi ha posts per mostrar.