Asian Fim Festival Barcelona (AFFBCN) és el festival de cinema asiàtic referent a Espanya i cada any presenta al voltant d'un centenar de projeccions procedents de 25 països d'Àsia. Cinemes Girona, CaixaForum i Filmoteca de Catalunya són les principals principals seus d'aquest certamen especialitzat en el millor cinema asiàtic, que se celebra a Barcelona a finals d'octubre.

El festival proposa diversos itineraris cinematogràfics a través de les seccions següents: Oficial, Oficial Panorama, Discoveries, Netpac i Especial, totes a competició. El festival també presenta una selecció dels Asian Film Awards (AFA), que concedeix anualment l'Asian Film Awards Academy amb seu a Hong Kong, i, finalment, la secció Retrospectiva que sol estar dedicada a un cineasta asiàtic. El 2019 l'AFFFBCN va presentar com a novetat un avenç de la seva programació amb l'OFF Festival.

AFFBCN és un festival que aplega la millor filmografia procedent del continent asiàtic alhora que facilita l'accés del públic a les produccions d'aquesta part del món, així com una trobada entre professionals del sector i la indústria del cinema. Cada any el festival reprodueix la seva activitat no només a Barcelona ciutat, sinó que es projecta la seva filmografia a altres festivals i ciutats d'Espanya.