Àsia innova és el principal programa de Casa Asia relacionat amb la innovació i la cooperació tecnològica amb Àsia. L'objectiu és donar a conèixer els progressos a l'àmbit d'innovació a la regió i fomentar la cooperació científica, tecnològica i empresarial amb els agents econòmics, universitats, centres de recerca, parcs tecnològics o ciutats d'Àsia.

Des de l'any 2004 fins a l'any 2020 s'han celebrat 10 edicions del programa, dedicades a diferents temes científics i tecnològics com ara:

les polítiques d'R+D, el lideratge femení a l'àmbit científic, les aplicacions de la nanotecnologia, l'impacte de la robòtica, les noves tecnologies de la informació, els models de smart-city, el desenvolupament urbà sostenible, o els ecosistemes de start-ups.

Àsia Innova 2019

Aquesta edició va reunir directius d'incubadores, centres de recerca, parcs tecnològics i empreses privades xineses, amb la finalitat d'identificar oportunitats de negoci, projectes conjunts de recerca i emprenedors, noves tendències al camp de la IOT i altres oportunitats de cooperació a totes dues ciutats.

El simposi va comptar amb representants de l'Institute of Next by Infonomia i de dues de les principals incubadores de xinesa:

TusStar, a warm incubator de la Universitat de Tsinghua (Beijing), i la Jingchen Sorolla Incubation Center d'Science and Technology, incubadora de la principal zona de desenvolupament industrial i tecnològic de Beijing, i d'una delegació de Torch, (Torch High Technology Industry Development Center, adscrit al Ministeri de Ciència i Tecnologia xinès), principal programa per al desenvolupament d'indústries d'alta tecnologia a la Xina.

Àsia Innova 2018

El programa del 2018 va posar l'accent a identificar oportunitats de cooperació en àmbits com ara la mobilitat sostenible, la gestió d'infraestructures, l'eficiència energètica o l'ús de la tecnologia entre ciutats europees i asiàtiques, així com compartir propostes i solucions als reptes comuns.

Amb la temàtica Fostering Sustainable Cities van assistir al simposi representants d'associacions globals de ciutats, com ara l'Institut Nacional d'Afers Urbans (Índia), CityNet, Corea o Metropolis, ja especialistes en desenvolupament urbà sostenible com Jinwon Bae, del departament de Territori i Investigació Regional (Sejong-Corea), Yao Yi, de l'Institut d'Afers Internacionals de la ciutat de Guangzhou, (Xina), Pankav Vir Gupta, arquitecte (Índia), Ryo Wakamiya, de l'Oficina de carreteres i autopistes (Yokohama-Japó ) i Kazuki Nakamura, del departament d'Enginyeria Civil,(Meijo-Japó), entre uns altres.

Les edicions anteriors han tingut les temàtiques següents:

  • Àsia Innova 2004: Estratègies nacionals en el desenvolupament de les Tecnologies de la Informació als països asiàtics”

  • Àsia Innova 2005: L'Èxit de les Noves Tecnologies a Índia: Realitat i Oportunitats.

  • Àsia innova 2006: Índia i la revolució de les tecnologies de la informació

  • Àsia innova 2007: Ciència i tecnologia asiàtica en clau femenina

  • Àsia Innova 2008: L'impacte de la robòtica a la societat del segle XXI

  • Àsia Innova 2010: Nanotecnologia i medi ambient: el repte del Japó

  • Àsia Innova 2013: Ciència, tecnologia i polítiques d'innovació al Japó: lliçons i bones pràctiques

  • Àsia Innova 2017: Connectant ciutats intel·ligents entre Europa i Àsia

Web Àsia Innova: asiainnova.casaasia.es/

Hashtag: #asiainnova