Casa Àsia

Accessos directesCap_casaasia
Premsa > L'Ecosistema Innovador Xinès, protagonista del programa Àsia Innova de Casa Àsia

L'Ecosistema Innovador Xinès, protagonista del programa Àsia Innova de Casa Àsia

"Connectant amb l'ecosistema d'innovació de la Xina" és el títol del simposi de l'edició d'enguany d'Àsia Innova que tindrà lloc el 28 i 29 d'octubre a Madrid i Barcelona, respectivament. El programa reunirà directius d'incubadores, centres de recerca, parcs tecnològics i empreses privades xineses, per tal d'identificar oportunitats de negoci, projectes conjunts de recerca i emprenedors, noves tendències en el camp de la IOT i altres oportunitats de cooperació en ambdues ciutats.

El simposi comptarà amb representants de l'Institute of Next by Infonomia i de dues de les principals incubadores xineses: la incubadora TusStar, a warm incubator de la Universitat de Tsinghua (Beijing), i la Jingchen Soroll Incubation Center of Science and Technology, incubadora de la principal zona de desenvolupament industrial i tecnològic de Beijing, a més d'empreses de diversos sectors industrials, que ajudaran a entendre millor com funciona l'ecosistema innovador a la Xina.

També assistirà una delegació encapçalada per la subdirectora general de Torch, (Torch High Technology Industry Development Center, adscrit al Ministeri de Ciència i Tecnologia xinès), principal programa per al desenvolupament d'indústries d'alta tecnologia a la Xina, i per tant, impulsor de la comercialització, industrialització i internacionalització en l'àmbit tecnològic al país.

Àsia Innova és el principal programa de Casa Àsia dedicat a la innovació ia la cooperació tecnològica i aquest any compta com a coorganitzadors a la CEOE i la Fundación Consejo España-China i com a col.laboradors a CaixaBank, la la Fundació Institut Confuci Barcelona, i l'Ajuntament de Barcelona. En aquesta ocasió, i després de la bona acollida de les últimes edicions, Àsia Innova manté l'objectiu general de consolidar les relacions i l'intercanvi d'experiències amb la Xina en l'àmbit de la innovació i l'emprenedoria.

Més concretament, el simposi pretén explicar el funcionament de l'ecosistema innovador a la Xina i les possibilitats que les startups espanyoles tenen de col·laborar amb incubadores xineses per al desenvolupament del seu projecte en aquest mercat, així com connectar a incubadores i centres de recerca d'ambdós països.

La trobada va dirigit a startups, empreses de base tecnològica, incubadores i centres de recerca que tinguin interès a explorar oportunitats de col·laboració amb la Xina.

La Xina a l'avantguarda de la innovació tecnològica

La Xina s'ha situat a la frontera del coneixement global gràcies a la forta aposta per la innovació. Des del punt de vista quantitatiu, el govern ha anunciat que el pressupost en R + D arribarà al 2,5% del PIB aquest mateix any. El dinamisme de les seves grans multinacionals tecnològiques com Baidu, Alibaba o Tencent, al desenvolupament de la investigació a les universitats més punteres com Tsinghua Univesity, la constant creació de startups i el desenvolupament de nous hubs tecnològics com el projecte de la Greater Bay Area, fan de conèixer les oportunitats que el mercat xinès ofereix a startups i empreses de base tecnològica sigui de vital importància.

Share to Twitter Share to Facebook Share to LinkedIn Share to Google Reader Share to Yahoo Share to delicious Share to NetVibes Share to Digg Share to Menéame Share to La Tafanera Rss

Cerca al web de Casa Àsia
Casa Asia a la xarxa:
Facebook Twitter Youtube Flickr Spotify LinkedIn Foursquare

Agenda

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic
Descobreix Àsia, país a país


  • Bann_bambu
  • Bann_interculturalidad
  • Bann_affbcn
  • Bann_europa
  • Bann_inhouse
  • Bann_turismo
  • Bann_innova
Casa Asia
Casa Àsia | Seu Social | Recinte de Can Tiana | c/ Bolivia, 56 | 08018 Barcelona | +34 93 368 08 36
Centre Casa Asia - Madrid | Palacio de Cañete | Calle Mayor, 69 | 28013 Madrid | +34 91 360 01 94
© CASA ÀSIA 2016. Avís legal. Produït per rodest