Accessos directes
Altres idiomes:
"Connectant amb l'ecosistema d'innovació de la Xina" és el títol del simposi de l'edició d'enguany d'Àsia Innova que tindrà lloc el 28 i 29 d'octubre a Madrid i Barcelona, respectivament. El programa reunirà directius d'incubadores, centres de recerca, parcs tecnològics i empreses privades xineses, per tal d'identificar oportunitats de negoci, projectes conjunts de recerca i emprenedors, noves tendències en el camp de la IOT i altres oportunitats de cooperació en ambdues ciutats.
El simposi comptarà amb representants de l'Institute of Next by Infonomia i de dues de les principals incubadores xineses: la incubadora TusStar, a warm incubator de la Universitat de Tsinghua (Beijing), i la Jingchen Soroll Incubation Center of Science and Technology, incubadora de la principal zona de desenvolupament industrial i tecnològic de Beijing, a més d'empreses de diversos sectors industrials, que ajudaran a entendre millor com funciona l'ecosistema innovador a la Xina.
També assistirà una delegació encapçalada per la subdirectora general de Torch, (Torch High Technology Industry Development Center, adscrit al Ministeri de Ciència i Tecnologia xinès), principal programa per al desenvolupament d'indústries d'alta tecnologia a la Xina, i per tant, impulsor de la comercialització, industrialització i internacionalització en l'àmbit tecnològic al país.
Àsia Innova és el principal programa de Casa Àsia dedicat a la innovació ia la cooperació tecnològica i aquest any compta com a coorganitzadors a la CEOE i la Fundación Consejo España-China i com a col.laboradors a CaixaBank, la la Fundació Institut Confuci Barcelona, i l'Ajuntament de Barcelona. En aquesta ocasió, i després de la bona acollida de les últimes edicions, Àsia Innova manté l'objectiu general de consolidar les relacions i l'intercanvi d'experiències amb la Xina en l'àmbit de la innovació i l'emprenedoria.
Més concretament, el simposi pretén explicar el funcionament de l'ecosistema innovador a la Xina i les possibilitats que les startups espanyoles tenen de col·laborar amb incubadores xineses per al desenvolupament del seu projecte en aquest mercat, així com connectar a incubadores i centres de recerca d'ambdós països.
La trobada va dirigit a startups, empreses de base tecnològica, incubadores i centres de recerca que tinguin interès a explorar oportunitats de col·laboració amb la Xina.
La Xina a l'avantguarda de la innovació tecnològica
La Xina s'ha situat a la frontera del coneixement global gràcies a la forta aposta per la innovació. Des del punt de vista quantitatiu, el govern ha anunciat que el pressupost en R + D arribarà al 2,5% del PIB aquest mateix any. El dinamisme de les seves grans multinacionals tecnològiques com Baidu, Alibaba o Tencent, al desenvolupament de la investigació a les universitats més punteres com Tsinghua Univesity, la constant creació de startups i el desenvolupament de nous hubs tecnològics com el projecte de la Greater Bay Area, fan de conèixer les oportunitats que el mercat xinès ofereix a startups i empreses de base tecnològica sigui de vital importància.