Casa Àsia

Accessos directesCap_casaasia
Noticíes > L'Observatori Iberoamericà d'Àsia Pacífic

L'Observatori Iberoamericà d'Àsia Pacífic

  • /swf/player.swf?videourl=/media/asset_publics/resources/000/024/564/original/Estudio_22El_papel_de_Espa_a_en_los_lazos_econ_micos.._22.mp4&fotourl=/keyframes/24564.jpg&barcolor=99C1FD&streaming=true
  • /swf/player.swf?videourl=/media/asset_publics/resources/000/004/030/original/20090623economias_emergentes.mp4&fotourl=/keyframes/4030.jpg&barcolor=99C1FD&streaming=true

L'Observatori Iberoamericà d'Àsia Pacífic és el programa de Casa Àsia amb l'objectiu principal de facilitar el coneixement d'Àsia Pacífic en les nacions iberoamericanes, per contribuir a estrènyer les relacions econòmiques, empresarials, acadèmiques, culturals i la cooperació entre les dues zones.

Per complir les seves finalitats, l'Observatori ofereix informació actual i pràctica sobre els diversos àmbits d'interès per a aquestes relacions, especialment en l'econòmic i empresarial, a través de la seva pàgina web, que s'actualitza diàriament, i dels seus butlletins electrònics bimestrals.

Entre els continguts econòmics propis, destaquen les síntesis d'actualitat preparades cada dos mesos pels col·laboradors de l'Observatori a Argentina, Brasil, Xile, Mèxic i Perú, els articles que Garrigues prepara mensualment per a l'Observatori i les síntesis anuals sobre vincles Àsia-Iberoamèrica.

El programa organitza a Espanya seminaris i conferències sobre temes econòmics d'actualitat en les relacions Iberoamèrica-Àsia Pacífic i ha promogut la inclusió de les mateixes en diversos esdeveniments internacionals.

La decisió de crear l'Observatori es va prendre en 2005, any en què la Conferència Iberoamericana va obtenir la qualitat d'observadora en Nacions Unides i la Secretaria General Iberoamericana va començar a funcionar a Madrid.

L'Observatori es va presentar en un acte presidit per Enrique Iglesias, Secretari General Iberoamericà, al juny de 2006 a la seu de Casa Àsia a Barcelona.  L'Observatori recull l'experiència del programa “Triangulació Espanya/UE- Amèrica Llatina- Àsia-Pacífic”, desenvolupat des de 2001 per Casa Àsia i Casa d'Amèrica.

Aquest programa, consistent principalment en unes jornades anuals, va donar pas a l'Observatori per la necessitat d'ampliar el seu àmbit de continguts i activitats i de fer permanent el vincle dels seus interlocutors.

Des dels seus inicis, el programa ha comptat amb el patrocini de BBVA, Fundació ICO i Garrigues i ha organitzat les seves activitats al costat de Casa d'Amèrica i la Secretaria General Iberoamericana.

Paral·lelament, Casa Àsia és membre de la Xarxa d'Estudis d'Amèrica Llatina i el Carib sobre Àsia del Pacífic (Redealap), el consell directiu del qual va ser convidat a Espanya per Casa Àsia i la Fundació Carolina al febrer de 2010.

Microsites

Desplegable
Casa Asia
Casa Àsia | Seu Social | Pavelló de Sant Manuel. Recinte Modernista de Sant Pau | Sant Antoni Maria Claret, 167 | 08025 Barcelona | +34 93 368 08 36
Centre Casa Asia - Madrid | Palacio de Cañete | Calle Mayor, 69 | 28013 Madrid | +34 91 360 01 94
© CASA ÀSIA 2016. Avís legal. Produït per rodest