Casa Àsia

Accessos directesCap_casaasia
Economia i Empresa > La cultura corporativa japonesa, a través de directius espanyols

La cultura corporativa japonesa, a través de directius espanyols

Jorge Calvo (vicedegà de Globis School of Management), Pedro Navarrete (managing partner de mtH-3) i Alex Fernández de Castro (professor a ESADE) han estat els responsables de plasmar en el llibre Wa, claus de la cultura corporativa japonesa el funcionament de les empreses i la filosofia de treball al Japó.

En un món com l’actual, la necessitat d'entendre altres cultures i com interactuar amb elles és vital, però encara és més important entendre la manera de fer negocis i sobretot tenir èxit amb aquestes. Les 284 pàgines que componen aquest assaig han intentat explicar, des de l’experiència pràctica, les diferències culturals, les claus en la presa de decisions i oferir alguns consells als lectors perquè puguin interactuar amb garanties amb japonesos en qualsevol entorn professional.

Més de 50 anys d'experiència amb empreses nipones ha estat l'impuls que ha mogut als seus autors per presentar aquesta publicació en un temps rècord,el passat 29 d'octubre a Foment del Treball. El president de la Comissió Internacional de Foment del Treball, Joan Canals, va ser l'encarregat de donar la benvinguda als assistents, posteriorment tant el director general de Casa Àsia, David Navarro com el cònsol general del Japó, Naohito Watanabe, van assenyalar la importància de manuals com el que es presentava i la necessitat de refermar les relacions entre Espanya i Japó, en el marc del 150è aniversari del Primer Tractat d'Amistat i Comerç signat per tots dos.

En un format de taula rodona, els autors van respondre inquietuds i dubtes i van explicar que encara que les cultures siguin molt diferents poden ser complementàries. En un passeig per les seves experiències personals, els escriptors van coincidir en que els empresaris japonesos tenen una cultura corporativa assentada en tres pilars: la importància del col·lectiu, la puntualitat i la lleialtat, unes qualitats que, segons van afirmar, poden ser molt ben integrades amb la capacitat de reaccionar ràpidament i de ser creatius que tenen els professionals espanyols.

També es va posar èmfasi en la importància de realitzar “micro diplomàcia econòmica” basada en la confiança per així poder veure els beneficis del tractat comercial, anomenat “Economic Partnership Agreement”, signat al mes de juliol entre la Unió Europea i el Japó, i que d'aquesta manera es podrien consolidar i incrementar els llaços econòmics entre Japó i Espanya.

En definitiva, els autors van remarcar que el país nipó s'ha posicionat com un dels mercats més importants actualment, i representa una opció magnífica per desenvolupar-se professionalment i també com a país on invertir.

Igualment, amb l’objectiu d’apropar més el lector a la pràctica de la cultura diària, el llibre conté entrevistes a directius espanyols que acrediten una àmplia trajectòria de treball en companyies nipones: Marta Marsal (Epson), Miquel Àngel Garcia (Olympus), Antonio Alcalá (Fujifilm ), Jorge Lasheras (Yamaha), Jorge Calvo (Roland DG), i Pedro Navarrete (Sony).

El llibre es completa amb les conclusions d'un estudi sobre les diferències culturals en l'àmbit corporatiu.

Etiquetes

Desplegable
Share to Twitter Share to Facebook Share to LinkedIn Share to Google Reader Share to Yahoo Share to delicious Share to NetVibes Share to Digg Share to Menéame Share to La Tafanera Rss

Cerca al web de Casa Àsia
Casa Asia a la xarxa:
Facebook Twitter Youtube Flickr Spotify LinkedIn Foursquare

Agenda

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic
Descobreix Àsia, país a país


  • Bann_bambu
  • Bann_interculturalidad
  • Bann_affbcn
  • Bann_europa
  • Bann_inhouse
  • Bann_turismo
  • Bann_innova
Casa Asia
Casa Àsia | Seu Social | Recinte de Can Tiana | c/ Bolivia, 56 | 08018 Barcelona | +34 93 368 08 36
Centre Casa Asia - Madrid | Palacio de Cañete | Calle Mayor, 69 | 28013 Madrid | +34 91 360 01 94
© CASA ÀSIA 2016. Avís legal. Produït per rodest