Casa Àsia

Accessos directesCap_casaasia
Economia i Empresa > La Fundació Consell Espanya-Japó busca Talent J

La Fundació Consell Espanya-Japó busca Talent J

La presència de joves espanyols al Japó té interessants perspectives de desenvolupament tant personal com professional i és per això que amb motiu del 150è aniversari de l'establiment de les relacions diplomàtiques entre Espanya-Japó, la Fundació-Consell Espanya-Japó va crear el passat mes de març la comunitat virtual Talent J.

Sota el hashtag #yosoytalentoJ, la iniciativa pretén recopilar els testimonis d'un nodrit nombre de joves espanyols menors de 36 anys que hagin passat una temporada de 6 mesos o més temps al país nipó. L'objectiu de Talent J és dibuixar un mapa de talent jove espanyol al Japó, connectar i inspirar a altres d'una manera senzilla i accessible per a tothom.

A través del web: http://talentojota.com/, s'aniran bolcant les experiències de tots i cadascun d'ells com a forma de descobrir les riqueses així com dificultats a què també s'han d'enfrontar per les evidents diferències culturals entre Espanya i el Japó. D'aquesta manera, aquells que vulguin estudiar arts marcials al país del sol naixent, podran aprendre d'Ainhoa Calaf alguns "tips" per aprendre Kyudo, un art marcial típicament japonès. Per als ballarins que vulguin establir-se al Japó, la madrilenya Lucía Vázquez podrà explicar com va trigar fins a tres anys per trobar el seu lloc ja que no hi ha portals d'anuncis i sense xarxa de contactes és difícil començar.

A Talent J, també hi ha cabuda per a joves apassionats de la tecnologia com Carlos Naranjo que va ser la seva passió pels videojocs el que li va atreure del Japó i ha acabat treballant en desenvolupament de videojocs a la ciutat de Kyoto. A més de petites anècdotes gastronòmiques com la de l'esportista d'handbol, Victor Hugo López, que relata com va perdre 3 quilos a la seva arribada al Japó per no saber dominar els palets o la barcelonina Laura Maraver que després d'estar al Japó ha muntat a Barcelona una botiga dedicada a la venda de quimonos amb taller on imparteix Kitsuke (art de vestir el quimono) i wasai (costura tradicional japonesa).

Des de la Fundació-Consell Espanya-Japó, es convida a totes aquelles persones que compleixin els requisits a formar part d'aquesta comunitat i deixar la seva empremta per poder crear una xarxa de contactes i sobretot poder retratar la diversitat de talent jove vinculat al Japó, des esportistes, enginyers, artistes a empresaris o estudiants. Tots ells tenen una interessant vivència de comptar per motivar gent jove a descobrir Japó. Per a la directora de la Fundació-Consell Espanya-Japó, Eva Garrido: "Talent Jota vol posar en valor l'actiu que suposa per a Espanya comptar amb joves tan preparats per abordar l'anomenat" segle d'Àsia ". Ells crearan les relacions de futur entre els dos països. ¿No val la pena conèixer-los i inspirar a altres?"

L'objectiu amb Talent J és poder reunir 100 joves que siguin el compendi perfecte per entendre què suposa per a un jove estudiar o treballar al Japó amb les alegries i dificultats que comporta. La recopilació de la informació es sintetitzarà al portal web de Talent J així com en diversos vídeos. A més a més s'elaborarà un llibre que es presentarà com a part de les celebracions del 150è aniversari, en un esdeveniment al gener de 2018 que comptarà amb la presència de representants de tots dos països juntament amb els Talent J.

La Fundació Consell Espanya Japó: és una institució privada i sense ànim de lucre, creada el 2001 la missió s'enquadra en l'anomenat exercici de la Diplomàcia Pública. En aquesta missió de millorar i difondre la nostra imatge i presència com a país al Japó, col·labora amb l'Administració i especialment amb el Ministeri d'Afers Exteriors i de Cooperació.

Share to Twitter Share to Facebook Share to LinkedIn Share to Google Reader Share to Yahoo Share to delicious Share to NetVibes Share to Digg Share to Menéame Share to La Tafanera Rss

Cerca al web de Casa Àsia
Casa Asia a la xarxa:
Facebook Twitter Youtube Flickr Spotify LinkedIn Foursquare

Agenda

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic
Descobreix Àsia, país a país


  • Bann_bambu
  • Bann_interculturalidad
  • Bann_affbcn
  • Bann_europa
  • Bann_inhouse
  • Bann_turismo
  • Bann_innova
Casa Asia
Casa Àsia | Seu Social | Recinte de Can Tiana | c/ Bolivia, 56 | 08018 Barcelona | +34 93 368 08 36
Centre Casa Asia - Madrid | Palacio de Cañete | Calle Mayor, 69 | 28013 Madrid | +34 91 360 01 94
© CASA ÀSIA 2016. Avís legal. Produït per rodest