Casa Àsia

Accessos directesCap_casaasia
Barcelona celebra el Dia Mundial de les Ciutats

Barcelona celebra el Dia Mundial de les Ciutats

Del 31 d’octubre al 5 de novembre, Barcelona s’unirà a la celebració internacional del Dia Mundial de les Ciutats amb la voluntat d’enfortir el compromís global amb la urbanització sostenible. Aquest any, la diada construirà reflexions sobre el lema Innovació en els processos de govern, Ciutats obertes, promovent les indicacions dels Objectius de Desenvolupament Sostenible i la Nova Agenda Urbana aprovats per les Nacions Unides.

Les activitats s’iniciaran el dimarts 31 d’octubre, dia que la ONU va establir com a Dia Mundial de les Ciutats. Grups escolars participaran en un taller per construir una ciutat més sostenible amb l’ús de materials reciclats; i els visitants del Recinte Modernista de Sant Pau podran conèixer més aspectes sobre l’urbanització sostenible a través de vídeos i presentacions. El dijous dia 2 de novembre es portarà a terme la Xerrada Urbana, un col·loqui entre el públic i les diferents administracions per conèixer de primera mà els projectes més capdavanters sobre participació en els processos de govern.

El divendres 3, el Recinte Modernista organitzarà una sèrie de sessions dirigides a professionals per donar a conèixer el sistema d’energia geotèrmica que s’utilitza en el conjunt arquitectònic. Sant Pau és el major espai del sud d’Europa en emprar aquesta energia sostenible, així com altres mesures de sostenibilitat emprades en la rehabilitació d’aquest espai.

La setmana culminarà el diumenge dia 5 de novembre amb la Festa del Dia Mundial de les Ciutats, coincidint amb la jornada d’entrada gratuïta al Recinte de Sant Pau que correspon als primers diumenges de mes. Els visitants i les famílies podran gaudir d’un matí ple de tallers i espectacles organitzats per les entitats col·laboradores. Jocs, titelles, màgia i música seran els protagonistes per conscienciar a tots els públics sobre com, de manera individual i col·lectiva, podem millorar les nostres ciutats.

El Dia Mundial de les Ciutats té l’objectiu de sensibilitzar la societat de la importància del desenvolupament urbà sostenible i, alhora, promoure la cooperació i l’acció per donar resposta als reptes actuals de les ciutats.

Les previsions apunten que la població urbana mundial es duplicarà d’aquí al 2050, fet que converteix el desenvolupament urbà en una de les tendències més transformadores del segle XXI. Tot i els reptes associats amb el creixement accelerat, les ciutats també tenen un paper rellevant per fomentar noves formes d’inclusió social i equitat.

L’edició d’enguany del Dia Mundial de les Ciutats a Barcelona s’ha portat a terme de la mà de la Fundació privada de l’hospital de la Santa Creu i Sant Pau i l’empresa de serveis de sostenibilitat Lavola; així com amb la col·laboració i suport de les següents organitzacions: Ajuntament de Barcelona, Àrea Metropolitana de Barcelona, Diputació de Barcelona, Agència de Residus de Catalunya, Fundació Gas Natural Fenosa, Barcelona Global, Fira de Barcelona, Limón y Menta, Fundació Nexe, Plant-for-the-Planet, Casa Àsia, Eurordis i la Xarxa mundial de governs locals i regionals (CGLU).

ONU-Habitat és l’agència de les Nacions Unides encarregada de promoure ciutats i pobles més sostenibles. El Recinte Modernista de Sant Pau és seu de dos dels principals programes d’ONU-Habitat. D’una banda, s’hi troba la secretaria permanent de l’Aliança global de membres operadors d’aigua (GWOPA); i, de l’altra, el Programa de Resiliència Urbana, des d’on es treballa per avaluar, planificar i actuar en la resposta de les ciutats vers possibles riscos naturals o creats per l’home.

Més informació i programa: www.diamundialciutats.org
Contacte: ONU-Habitat / info@cityresilience.org / +34 637796683

Etiquetes

Desplegable
Share to Twitter Share to Facebook Share to LinkedIn Share to Google Reader Share to Yahoo Share to delicious Share to NetVibes Share to Digg Share to Menéame Share to La Tafanera Rss
Casa Asia
Casa Àsia | Seu Social | Pavelló de Sant Manuel. Recinte Modernista de Sant Pau | Sant Antoni Maria Claret, 167 | 08025 Barcelona | +34 93 368 08 36
Centre Casa Asia - Madrid | Palacio de Cañete | Calle Mayor, 69 | 28013 Madrid | +34 91 360 01 94
© CASA ÀSIA 2016. Avís legal. Produït per rodest