Casa Àsia

Accessos directesCap_casaasia
Casa Àsia > Dr. Cheong Seong-Chang: "els míssils nord-coreans no són una amenaça per als Estats Units"

Dr. Cheong Seong-Chang: "els míssils nord-coreans no són una amenaça per als Estats Units"

El Dr. Cheong Seong-Chang, analista del Sejong Institute de Corea del Sud, un dels millors think tanks del país, ha participat aquest dimarts a Casa Àsia en una taula rodona amb periodistes per analitzar la situació a la península de Corea.

Segons aquest expert és poc probable que Corea del Nord dugui  a terme la seva amenaça de disparar míssils a l'illa de Guam, territori pertanyent als Estats Units.

"Això es deu al fet que la precisió dels míssils nord-coreans és a dia d'avui molt baixa, i si aquests míssils finalment caiguessin sobre Guam donaria lloc a una guerra total amb els Estats Units", eventualitat que aquest expert ha descartat. A més, ha assegurat que el sistema de defensa antimíssils nord-americà interceptar qualsevol projectil provinent de Corea del Nord.

"Fins i tot si les tensions militars van en augment a la península coreana, la possibilitat de guerra a la regió és molt baixa, ja que la República Popular Democràtica de Corea no té capacitat militar suficient per dur a terme una guerra perllongada amb Amèrica del Nord”. En canvi, el Dr. Cheong s'ha mostrat menys optimista sobre les conseqüències per a Corea del Sud i el Japó, en cas que es produís un atac per part del seu veí nord-coreà.

Per evitar que creixi la tensió militar a la península coreana, l'analista de la República de Corea ha suggerit que la comunitat internacional hauria de pressionar a la Xina per limitar les "intencions" de Kim Jong-un de millorar el seu programa nuclear i de míssils intercontinentals, i obligar-lo a que suspengui el seu subministrament de petroli.

Si la Xina pressiona Corea del Nord amb totes les seves opcions -que inclouen prohibir als ciutadans xinesos viatjar al país, bloquejar el comerç il·legal, interrompre les exportacions de petroli, aturar totes les importacions i repatriar els treballadors nord-coreans a la Xina, .- Corea del Nord no tindria una altra opció que revisar la seva actual política nuclear per evitar el col·lapse econòmic, ha afegit.

D'altra banda, Cheong Seong-Chang ha afirmat que el govern sud-coreà no ha de renunciar en els seus esforços per establir un diàleg amb Corea del Nord per tal d'aconseguir una resolució pacífica a la península coreana, però també "ha d'evitar una política basada en la "bona voluntat" amb el seu veí ". Per això, ha dit que "si el règim de Kim Jong-un continua concentrant-se en millorar la seva capacitat nuclear i de míssils de llarg abast i rebutja les negociacions amb Corea del Sud i amb la comunitat internacional, el seu país hauria de centrar-se en un" canvi de règim "i al mateix temps reforçar la seva capacitat militar.

La taula rodona també ha comptat amb la participació del director general de Casa Àsia, David Navarro, que ha condemnat les reiterades amenaces per part del règim nord-coreà i ha recordat que el Ministeri d'Afers Exteriors i de Cooperació d'Espanya ha declarat "persona non grata "l'ambaixador de Corea del Nord a qui s'ha comunicat que" ha de cessar en les seves funcions i abandonar el país abans del 30 de setembre".

Cal tenir present que el règim de Kim Jong-un de Corea del Nord va creuar una línia vermella quan el 3 de setembre passat va realitzar la seva sisena prova nuclear amb una bomba d'hidrogen. La potència explosiva d'aquesta prova nuclear és deu vegades superior a la bomba atòmica que els Estats Units va llançar sobre Hiroshima el 1945.

Share to Twitter Share to Facebook Share to LinkedIn Share to Google Reader Share to Yahoo Share to delicious Share to NetVibes Share to Digg Share to Menéame Share to La Tafanera Rss

Cerca al web de Casa Àsia
Casa Asia a la xarxa:
Facebook Twitter Youtube Flickr Spotify LinkedIn Foursquare

Agenda

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic
Descobreix Àsia, país a país


  • Bann_bambu
  • Bann_interculturalidad
  • Bann_affbcn
  • Bann_europa
  • Bann_inhouse
  • Bann_turismo
  • Bann_innova
Casa Asia
Casa Àsia | Seu Social | Recinte de Can Tiana | c/ Bolivia, 56 | 08018 Barcelona | +34 93 368 08 36
Centre Casa Asia - Madrid | Palacio de Cañete | Calle Mayor, 69 | 28013 Madrid | +34 91 360 01 94
© CASA ÀSIA 2016. Avís legal. Produït per rodest