Casa Àsia

Accessos directesCap_casaasia
Seül acull la XI Tribuna Espanya-Corea, fòrum de diàleg i cooperació entre els dos països

Seül acull la XI Tribuna Espanya-Corea, fòrum de diàleg i cooperació entre els dos països

"Diplomàcia Pública per a un millor enteniment mutu" és el lema de la onzena edició de la Tribuna Espanya-Corea, que reunirà del 14 al 16 de juny a la ciutat de Seül a representants de la societat civil, l'administració, i del món econòmic i universitari d'Espanya i de la República de Corea.

La Tribuna Espanya-Corea constitueix una plataforma de diàleg i cooperació amb l'objectiu principal potenciar les relacions bilaterals en l'àmbit econòmic, acadèmic i cultural, a més d'explorar oportunitats de col·laboració i d'impulsar les relacions entre les respectives societats civils.

Aquest fòrum està organitzat per Casa Àsia, la Korea Foundation i la Hankuk University of Foreing Studies amb la col·laboració del Ministeri d'Afers Exteriors i de Cooperació i de les ambaixades a Madrid i Seül.

La delegació espanyola està encapçalada pel secretari d'Estat d'Afers Exteriors i de Cooperació (MAEC), Ildefons Castro, que anirà acompanyat pel director general per a Amèrica del Nord, Àsia i Pacífic, Fidel Sendagorta, i comptarà amb representants de la CEOE, de la Cambra de Comerç d'Espanya, de Turespaña, de la Diputació de Màlaga, de la Secretaria General Iberoamericana, de l'Institut Cervantes, i de tres universitats (Castella-la Manxa, Màlaga i Valladolid), entre d'altres. Cal destacar la participació de l'escriptor i Acadèmic de la Llengua, José María Merino, Premi Nacional de Narrativa, 2013.

La Tribuna d'enguany s'estructura al voltant de 4 sessions: 1) Diplomàcia Pública i Imatge-país; 2) Cooperació econòmica i tecnològica; 3) Comerç internacional. Reptes i respostes actuals; i 4) Diversitat cultural i Literatura. Cada sessió comptarà amb dues presentacions, tant per part espanyola com coreana, a la qual seguiran l'anàlisi i debat entre tots els participants.

La Tribuna Espanya-Corea compta també amb una sessió inaugural en què participaran el president de la Korea Foundation, Sihyung Lee, el president de la Hankuk University of Foreing Studies, Inchul Kim, i el director general de Casa Àsia, Ramón Mª Moreno. També intervindran en aquesta primera sessió el president del Comitè d'Afers Exteriors de l'Assemblea Nacional de Corea, Shim Jae-kwon, i el president de la Cambra de Comerç de Corea, Youngman Park.

Espanya- República de Corea, 67 anys de relacions bilaterals
Aquest any es compleix el 67 aniversari de l'establiment de relacions diplomàtiques entre Espanya i la República de Corea. Corea del Sud, quarta economia d'Àsia i un pais de base industrial orientada a la exportación és un dels principals inversors asiàtics a Espanya. A més, compta amb una població (una mica més de 51 milions) i una mida en PIB i renda per càpita similars al de l'economia espanyola.

Les millors oportunitats per a les empreses espanyoles estan en els productes de consum de luxe. Les importacions de vi, oli d'oliva, productes gourmet, moda, calçat, mobles i joieria creixen a taxes elevades des de l'any 2012.

La Unió Europea va signar un Acord de Lliure Comerç amb Corea del Sud que va entrar en vigor el juliol del 2011. És l'únic Acord d'aquest tipus amb Àsia i suposa la pràctica desaparició d'aranzels per a la major part dels nostres productes d'exportació.

Corea del Sud es troba en el 5è lloc dels 190 que conformen el rànquing Doing Business, que classifica els països segons la facilitat que ofereixen per fer negocis.

Documents

Desplegable

Informació relacionada

Desplegable

Etiquetes

Desplegable
Share to Twitter Share to Facebook Share to LinkedIn Share to Google Reader Share to Yahoo Share to delicious Share to NetVibes Share to Digg Share to Menéame Share to La Tafanera Rss

Cerca al web de Casa Àsia
Casa Asia a la xarxa:
Facebook Twitter Youtube Flickr Spotify LinkedIn Foursquare

Agenda

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic
Descobreix Àsia, país a país


  • Bann_bambu
  • Bann_interculturalidad
  • Bann_affbcn
  • Bann_europa
  • Bann_inhouse
  • Bann_turismo
  • Bann_innova
Casa Asia
Casa Àsia | Seu Social | Recinte de Can Tiana | c/ Bolivia, 56 | 08018 Barcelona | +34 93 368 08 36
Centre Casa Asia - Madrid | Palacio de Cañete | Calle Mayor, 69 | 28013 Madrid | +34 91 360 01 94
© CASA ÀSIA 2016. Avís legal. Produït per rodest