Casa Àsia

Accessos directesCap_casaasia
L’alcalde Xavier Trias aposta per intensificar les relacions de Barcelona amb ciutats de la Xina

L’alcalde Xavier Trias aposta per intensificar les relacions de Barcelona amb ciutats de la Xina

L’alcalde de Barcelona i president del Consell Rector de Casa Àsia, Xavier Trias, ha inaugurat avui el III Fòrum d’ESADE China Europe Club 2014, on ha remarcat les condicions competitives que ofereix la capital catalana per atreure inversió asiàtica i la importància d’intensificar les relacions amb ciutats de la Xina.

ESADE China Europe Club és una associació de grans empreses d’origen xinès, promoguda per ESADEgeo i liderada per ESADE, i els seus objectius són: compartir experiències de direcció i coneixement; facilitar el networking entre empreses xineses establertes a Espanya i resta d’Europa; promoure la cooperació amb empreses espanyoles i europees, així com amb institucions. A l’acte hi ha assistit, entre d’altres, el cònsol general de la República Xina a Barcelona Shengwu Qu; Eugenio Bregolat, ex-ambaixador d’Espanya a la Xina; Eugenia Bieto, directora general d’ESADE, i el director general de Casa Àsia, Ramón Mª Moreno.

L’alcalde ha destacat que aquest fòrum és una magnifica oportunitat per intercanviar reflexions i millorar les relacions econòmiques i empresarials entre els dos països. Com ha assenyalat l’alcalde “la Xina s’ha convertit en un actor clau en l’economia mundial i en els fluxos internacionals d’inversió”. Trias ha assenyalat que més de 16.000 persones procedents de la Xina viuen a Barcelona (50.000 a Catalunya) i que a l’Àrea Metropolitana hi ha més de 5.000 empreses estrangeres. En canvi , a l’actualitat només hi ha 60 empreses xineses establertes a Espanya. “Aquesta tendència”, ha dit Trias, “està canviant en els darrers anys gràcies a les condicions competitives que ofereix Catalunya, amb una evolució favorable de les inversions xineses a Barcelona”. En aquest sentit ha recordat empreses com Hutchison Port Holdings, el grup Huayi Compressor, Industrial & Commercial Bank of China (ICBC), o China Certification & Inspection Group (CCIC), que han escollit Barcelona com a seu europea per les seves grans inversions. Per altra banda, s’estima que hi ha 600 empreses espanyoles establertes a la Xina, un 50% són catalanes.

Xavier Trias ha afirmat que de la mateixa manera que es dóna suport a les empreses xineses que s’instal·len a Barcelona “també volem ajudar les nostres empreses que han decidit expandir el seu negoci al país asiàtic”. “Aquestes empreses”, ha dit, “són ambaixadores de Barcelona al món”. L’alcalde ha explicat que Barcelona és una ciutat oberta al món, amb gran projecció internacional, potencialitats úniques, grans fortaleses i un entorn que genera confiança i afavoreix l’activitat econòmica i empresarial. Trias ha recordat que Barcelona, amb una economia diversificada, està impulsant sectors estratègics de futur, com la tecnologia mòbil, l’urbanisme intel·ligent, el vehicle elèctric, les energies netes, la biomedicina, l’agroalimentació i la nàutica.

Xavier Trias va viatjar el mes passat a la Xina perquè enguany Barcelona va ser la ciutat convidada a la Beijing Design Week. Va ser una oportunitat única per projectar Barcelona com a capital internacional del disseny i per seguir estrenyent els llaços d’amistat i de col·laboració amb la Xina, en àmbits tan diversos com el turisme, les Smart cities o l’olimpisme.

Share to Twitter Share to Facebook Share to LinkedIn Share to Google Reader Share to Yahoo Share to delicious Share to NetVibes Share to Digg Share to Menéame Share to La Tafanera Rss

Cerca al web de Casa Àsia
Casa Asia a la xarxa:
Facebook Twitter Youtube Flickr Spotify LinkedIn Foursquare

Agenda

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic
Descobreix Àsia, país a país


  • Bann_bambu
  • Bann_interculturalidad
  • Bann_affbcn
  • Bann_europa
  • Bann_inhouse
  • Bann_turismo
  • Bann_innova
Casa Asia
Casa Àsia | Seu Social | Recinte de Can Tiana | c/ Bolivia, 56 | 08018 Barcelona | +34 93 368 08 36
Centre Casa Asia - Madrid | Palacio de Cañete | Calle Mayor, 69 | 28013 Madrid | +34 91 360 01 94
© CASA ÀSIA 2016. Avís legal. Produït per rodest