Casa Àsia

Accessos directesCap_casaasia
Casa Àsia > García-Margallo: "Les Filipines han de ser la plataforma d'entrada als mercats asiàtics"

García-Margallo: "Les Filipines han de ser la plataforma d'entrada als mercats asiàtics"

El ministre d'Afers Exteriors i de Cooperació, José Manuel García-Margallo, va afirmar ahir a València que les Filipines han de ser la plataforma d'entrada d'Espanya als mercats asiàtics,  ja que en els propers anys aquesta zona concentrarà la meitat de la riquesa del PIB mundial, gràcies a l'augment del comerç entre nord i sud i sud-sud. “Per participar en aquest comerç cal ser-hi i les Filipines són la plataforma perquè Espanya torni a treure el cap al Pacífic”, va assegurar.

García-Margallo va fer aquestes declaracions en la cloenda de la VII Tribuna Espanya-Filipines que es va celebrar a València i en la qual també van participar el president de la Generalitat, Alberto Fabra, l'alcaldessa de València, Rita Barberà, el ministre de Turisme de les Filipines, Ramón Jiménez, el president de la Fundació Santiago, Pedro Roxas, i el director general de Casa Àsia, Ramón Mª Moreno.

El ministre de Turisme filipí, Ramón Jiménez, va destacar que "ara és el moment de donar un pas endavant en les relacions entre els dos països i de posar-se a treballar junts". En el terreny econòmic, Jiménez  va constatar la necessitat d'infraestructures tant en el seu país com en els que formen part de l'Associació de Nacions del Sud-est Asiàtic (ASEAN), i va anunciar que les Filipines facilitarà els processos d'inversió cap al seu país.

El director general de Casa Àsia, Ramón Mª Moreno, va exposar, per la seva banda, les principals conclusions de les sessions bilaterals desenvolupades durant les dues jornades de celebració de la Tribuna. Moreno també va posar en valor el paper de les Filipines com a porta d'entrada de les empreses espanyoles a Àsia, i va assenyalar  que "cal aprofitar les oportunitats d'inversió en infraestructures, principalment, però també en altres sectors com l'agroalimentari o el turisme". Així mateix, Moreno va subratllar els acords de col·laboració en matèria d'arxius i conservació del patrimoni cultural, la necessitat d'impulsar la investigació a les Filipines sobre el període colonial espanyol, i a continuar promovent l'ús del castellà en el sistema educatiu filipí.  

La Tribuna Espanya-Filipines constitueix una plataforma de diàleg i cooperació amb l'objectiu principal de potenciar les relacions bilaterals, especialment en l'àmbit econòmic però també en el polític, cultural, i acadèmic. En aquesta edició, celebrada a la ciutat de València el 20 i 21 d'octubre, han participat empresaris, membres de la societat civil, institucions universitàries i culturals i representants de les dues administracions. S'ha debatut, entre altres temes, sobre infraestructures i altres oportunitats d'inversió,  com fomentar el comerç bilateral amb especial referència a les Pimes, noves propostes de col·laboració relacionades amb el patrimoni cultural i els arxius històrics o sobre la promoció de l'espanyol a les Filipines. 

La VII Tribuna Espanya-Filipines ha estat organitzada per Casa Àsia, la Fundació Santiago i, en aquesta edició, l'Ajuntament de València, i en col·laboració amb els ministeris d'Afers Estrangers i les ambaixades dels dos països.

Share to Twitter Share to Facebook Share to LinkedIn Share to Google Reader Share to Yahoo Share to delicious Share to NetVibes Share to Digg Share to Menéame Share to La Tafanera Rss

Cerca al web de Casa Àsia
Casa Asia a la xarxa:
Facebook Twitter Youtube Flickr Spotify LinkedIn Foursquare

Agenda

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic
Descobreix Àsia, país a país


  • Bann_bambu
  • Bann_interculturalidad
  • Bann_affbcn
  • Bann_europa
  • Bann_inhouse
  • Bann_turismo
  • Bann_innova
Casa Asia
Casa Àsia | Seu Social | Recinte de Can Tiana | c/ Bolivia, 56 | 08018 Barcelona | +34 93 368 08 36
Centre Casa Asia - Madrid | Palacio de Cañete | Calle Mayor, 69 | 28013 Madrid | +34 91 360 01 94
© CASA ÀSIA 2016. Avís legal. Produït per rodest