Casa Àsia

Accessos directesCap_casaasia
El XIII Festival Àsia es clou omplint la plaça dels Àngels de Barcelona i continua a Manresa amb un taller de bhangra

El XIII Festival Àsia es clou omplint la plaça dels Àngels de Barcelona i continua a Manresa amb un taller de bhangra

  • /swf/player.swf?videourl=/media/asset_publics/resources/000/040/590/original/FA_2014_DEFINITIU_web.mp4&fotourl=/keyframes/40590.jpg&barcolor=99C1FD&streaming=true

Quan restava tot just una setmana per començar el Festival Àsia 2014, Casa Àsia va haver d’anunciar que els espectacles en recintes tancats havien exhaurit les seves entrades. Però encara quedaven els espectacles a l’aire lliure, que van complir les expectatives.

Atesa l’assistència multitudinària als concerts, tant de la plaça dels Àngels com  de l’avinguda de la Catedral, Casa Àsia, organitzadora del Festival Àsia, calcula que han estat unes 12.000 persones les que han assistit als diferents espectacles programats: 12 actuacions internacionals, durant 7 dies i a 9 escenaris diferents, incloent els concerts d’“Un dia a l’Àsia”.

Un balanç que Casa Àsia valora positivament i aprofita per agrair a tots els patrocinadors que l’han fet possible i al públic assistent que ha gaudit d’un Festival que ara itinerarà per diferents municipis de Catalunya.

D’entre les actuacions d’enguany, hi ha destacat l’Òpera de Pequín de Guizhou, que va inaugurar el Festival Àsia el passat dijous, els indis Black Coffe by Mayookh Bhaumik que van actuar el divendres 19 de setembre i els concerts d’Arif Lohar (Pakistan) i Kiwi & the Papaya Mangoes (Japó), que el van cloure ahir.

Després d’una gran expectació a través dels seus propis cartells pel Raval, anuncis a les seves ràdios i diaris en urdú, una gran part de la comunitat pakistanesa i índia de Barcelona es va citar amb el popular cantant folklòric del Pakistan a la plaça dels Àngels, que va fer ballar tant els seus compatriotes com els barcelonins al ritme d’uns sons que pretenen transmetre «pau i amor a través del llenguatge universal de la música», segons les paraules del cantant. 

L’escena artística asiàtica contemporània i clàssica, un cop més a Barcelona
A més a més d’exhaurir les entrades, tenir molts seguidors i caracteritzar-se per la seva gratuïtat, el Festival Àsia s’ha convertit ja en la finestra a l’escena artística asiàtica, tant en les seves manifestacions més tradicionals com en les contemporànies i de fusió.

Així, el Festival Àsia segueix apostant per programar pensant en els amants d’Àsia, encuriosits per les arts escèniques d’aquest continent que emana creativitat i també per les comunitats asiàtiques de la ciutat. D’aquesta manera, es fa participar de la Mercè uns sectors socials cada cop més presents i participatius a la societat barcelonina.

El Festival Àsia dóna per tancada la seva XIII edició a Barcelona però viatja a partir de dissabte 27 a altres municipis de Catalunya, amb l'objectiu de difondre les arts escèniques del continent més enllà de la capital i oferir un espai a les manifestacions artístiques asiàtiques a la programació cultural del país. Per això, entre setembre i octubre, les ciutats de Manresa, Vilafranca del Penedès, Vilanova i La Geltrú i  Santa Coloma de Gramanet, comptaran amb espectacles del   Festival d’aquest any. La itinerància comença aquest dissabte a Manresa amb la programació d’un taller/demostració de ball bhangra i Bollywood, a càrrec de Palwinder Nijar i el grup Sher-e-Punjab.

El Festival Àsia, organitzat per Casa Àsia, ha comptat un any més amb el suport de la Diputació de Barcelona i la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona, la Japan Foundation, el Centre Cultural Coreà, el  Centre  Cultural  Xinès, la Fundació Institut  Confuci de Barcelona, les ambaixades de Tailàndia, Indonèsia, Uzbekistan, Iran i les Filipines, Melià Hotels International, Air China, YouMobile, les associacios de les comunitas asiàtiques i dels espais CaixaForum, Francesca Bonnemaison, Ateneu Barcelonès,  Conservatori Municipal de Música, Recinte Modernista de Sant Pau, Macba i CCCB, entre d’altres.

Informació relacionada

Desplegable
Share to Twitter Share to Facebook Share to LinkedIn Share to Google Reader Share to Yahoo Share to delicious Share to NetVibes Share to Digg Share to Menéame Share to La Tafanera Rss

Cerca al web de Casa Àsia
Casa Asia a la xarxa:
Facebook Twitter Youtube Flickr Spotify LinkedIn Foursquare

Agenda

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic
Descobreix Àsia, país a país


  • Bann_bambu
  • Bann_interculturalidad
  • Bann_affbcn
  • Bann_europa
  • Bann_inhouse
  • Bann_turismo
  • Bann_innova
Casa Asia
Casa Àsia | Seu Social | Recinte de Can Tiana | c/ Bolivia, 56 | 08018 Barcelona | +34 93 368 08 36
Centre Casa Asia - Madrid | Palacio de Cañete | Calle Mayor, 69 | 28013 Madrid | +34 91 360 01 94
© CASA ÀSIA 2016. Avís legal. Produït per rodest