Casa Àsia

Accessos directesCap_casaasia
Economia i Empresa > El Banc Asiàtic de Desenvolupament preveu un creixement estable per a les economies asiàtiques

El Banc Asiàtic de Desenvolupament preveu un creixement estable per a les economies asiàtiques

  • /swf/player.swf?videourl=/media/asset_publics/resources/000/037/581/original/zhang_web.mp4&fotourl=/keyframes/37581.jpg&barcolor=99C1FD&streaming=true

L'economista en cap del Banc Asiàtic de Desenvolupament ha presentat aquest matí a Casa Àsia l'informe anual d'aquesta institució financera

Les economies asiàtiques mantindran un ritme de creixement estable durant els dos propers anys, gràcies a les perspectives de millora dels països desenvolupats i al moderat creixement de la República Popular de la Xina. Així ho ha assegurat aquest matí a Casa Àsia l'economista en cap adjunt del Banc Asiàtic de Desenvolupament (ADB), el Dr. Zhuang Juzhong, en el marc de la presentació de l'informe econòmic "Asia Development Outlook " ( ADO 2014 ), que publica cada any aquesta institució multilateral amb seu a Manila. El Dr. Zhuang ha estat acompanyat per Miquel Nadal, economista i exsecretari d'Estat del Ministeri d'Afers Exteriors, Mariano Payá, director territorial de comerç de l'ICEX a Catalunya, i Ramón Mª Moreno, director general de Casa Àsia.

Dos grans tendències donen forma a aquest pronòstic, segons el Dr. Zhuang . D'una banda, es preveu que augmenti la demanda a Àsia ja que guanya impuls la recuperació de les principals economies industrials . En aquest sentit, Zhuang ha dit que s'espera que el creixement del PIB combinat dels Estats Units, la zona euro i el Japó arribi fins un 1,9 % el 2014 en comparació amb un 1,0% el 2013, abans de seguir enfortint al 2,2% el 2015.

D'altra banda, la millora de la demanda es veurà contrarestada, en certa mesura, per un creixement moderat a la República Popular de la Xina, que va desaccelerar la seva economia en un 7,7% el 2013 per una combinació de factors, entre d'altres, ha dit Zhuang, per l'augment restringit del crèdit, l'excés de capacitat industrial, l'endeutament dels governs regionals o l'augment de salaris.

L'informe econòmic anual de l'ADB pronostica que les economies emergents d'Àsia creixeran de l'ordre del 6,2% el 2014, i del 6,4 % el 2015 . La regió va créixer un 6,1% el 2013 . Per la seva banda, la Xina, segona economia mundial, creixerà un 7,5% el 2014 ( dues dècimes menys que el 2013) i un 7,4% el 2015, mentre que l'Índia ho farà un 5,5% el 2014 i un 6,0% el 2015. La regió del Sud-est Asiàtic creixerà de mitjana un 5% el 2014 i un 5,4% el 2015.

El Dr Zhuang també ha dit avui que els riscos per efectuar aquests pronòstics s'han reduït en comparació amb anys passats, i ha insistit que els països asiàtics "han de continuar realitzant tot l'esforç possible per aplicar polítiques macroeconòmiques sòlides i reformes estructurals necessàries".

L'economista en cap de l' ADB també ha afirmat que el creixement accelerat de les economies emergents en els últims anys ha provocat desigualtats en Àsia i que per això "cal aplicar polítiques fiscals que reparin aquestes disparitats i afavoreixin un creixement més inclusiu".

El Dr Zhuang ha advertit que hi ha tres àrees que requereixen una observació més estreta. En primer lloc, si els esforços de la República Popular de la Xina per frenar l'expansió del crèdit són massa abruptes i soscaven excessivament el creixement, una reducció més profunda podria obstaculitzar les perspectives dels seus socis comercials. En segon lloc, la recuperació de les principals economies industrials és més feble del previst, i en tercer lloc, no es pot descartar una commoció addicional en els mercats financers mundials causa de canvis en la política monetària dels Estats Units, ha conclòs Zhuang.

L’Asian Devolopment Outlook (ADO) és considerat una referència internacional sobre macroeconomia asiàtica. Analitza les tendències i projeccions de caràcter econòmic per a l'economia global i, més específicament, per a les economies asiàtiques. A més, incorpora una avaluació de les polítiques econòmiques aplicades als marcs geogràfics descrits i un capítol temàtic que enguany està dedicat a la política fiscal. Aquest any l'ADO s'ha presentat a Hong Kong, Berlín, Oslo, Madrid i Barcelona.

El Banc Asiàtic de Desenvolupament (ADB), és una institució financera multilateral fundada el 1966 i integrada per un total de 67 països membres i té com a objectiu la reducció de la pobresa a Àsia i la regió del Pacífic a través d'un creixement econòmic inclusiu.

Informació relacionada

Desplegable
Share to Twitter Share to Facebook Share to LinkedIn Share to Google Reader Share to Yahoo Share to delicious Share to NetVibes Share to Digg Share to Menéame Share to La Tafanera Rss

Cerca al web de Casa Àsia
Casa Asia a la xarxa:
Facebook Twitter Youtube Flickr Spotify LinkedIn Foursquare

Agenda

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic
Descobreix Àsia, país a país


  • Bann_bambu
  • Bann_interculturalidad
  • Bann_affbcn
  • Bann_europa
  • Bann_inhouse
  • Bann_turismo
  • Bann_innova
Casa Asia
Casa Àsia | Seu Social | Recinte de Can Tiana | c/ Bolivia, 56 | 08018 Barcelona | +34 93 368 08 36
Centre Casa Asia - Madrid | Palacio de Cañete | Calle Mayor, 69 | 28013 Madrid | +34 91 360 01 94
© CASA ÀSIA 2016. Avís legal. Produït per rodest