Casa Àsia

Accessos directesCap_casaasia
Finalitza la II Trobada de Dones Asiàtiques i Espanyoles amb l’entrega del Premi Casa Àsia 2011

Finalitza la II Trobada de Dones Asiàtiques i Espanyoles amb l’entrega del Premi Casa Àsia 2011

  • /swf/player.swf?videourl=/media/asset_publics/resources/000/019/610/original/2011_11_03_dones_asi_tiques-espanyoles_angl_s_YT.mp4&fotourl=/keyframes/19610.jpg&barcolor=99C1FD&streaming=true
  • /swf/player.swf?videourl=/media/asset_publics/resources/000/022/569/original/2012_02_02_II_Premi_casa_asia_WEB.mp4&fotourl=/keyframes/22569.jpg&barcolor=99C1FD&streaming=true

La II Trobada de Dones Asiàtiques i Espanyoles ha finalitzat amb el lliurament del Premi Casa Àsia 2011 a dos de les participants: Zainah Anwar i Ratna Osman, fundadora i actual directora de Sisters in Islam, l'ONG a la qual es va concedir el guardó, pel seu ferm compromís de promoure els drets de les dones en el món musulmà.

El premi va ser lliurat per l’exvicepresidenta del Govern María Teresa Fernández de la Vega, en una cerimònia presentada per la periodista Rosa María Calaf en què també hi va participar el director general de Casa Àsia, Juan José Herrera de la Muela.

Premi Casa Àsia a Sisters in Islam

Sisters in Islam és una organització no governamental de dones musulmanes que busca articular els drets de la dona dins l'islam, posant l'accent en la necessitat d'interpretar l'Alcorà en el seu propi context històric i cultural. Aquesta agrupació, integrada per diverses dones malàisies advocades, activistes, acadèmiques i periodistes, advoca també pel dret de les dones a ocupar càrrecs públics, i dirigeix els seus esforços vers la promoció dels drets, en global, de les dones musulmanes, sobre la base de principis com la igualtat, la justícia i la llibertat imposades per l'Alcorà. Les principals contribucions de l'ONG s'han centrat en les àrees de la investigació, l'advocacia, la reforma legal i les publicacions.

El jurat del Premi Casa Àsia 2011, reunit el passat 20 de juny en la seu de Casa Àsia a Barcelona, estava compost per Luis Felipe Fernández de la Pena, director general d'Amèrica del Nord, Àsia i Pacífic del Ministeri d'Afers Exteriors i de Cooperació; Senén Florensa, secretari general d'Afers Eexteriors de la Generalitat de Catalunya; Ignasi Cardelús, delegat de Presidència i Relacions Institucionals de l'Ajuntament de Barcelona; Fernando Delage, director de Relacions Internacionals de l'Ajuntament de Madrid; Xavier Torras, director de We Are Water Foundation; Inma Rigués, diputada al Congrés del grup parlamentari de CiU; Manuel Ollé, professor de la Universitat Pompeu Fabra; Ángel Sala, director del Festival de Cinema Fantàstic de Sitges i Anne-Hélène Suárez, professora de la Universitat Autònoma de Barcelona. El llavors director general de Casa Àsia, Jesús Sanz, va actuar com a president del jurat.

Conclusions de la II Trobada de Dones Asiàtiques i Espanyoles

El lliurament del Premi Casa Àsia 2011 ha servit com a colofó de la II Trobada de Dones Asiàtiques i Espanyoles, una jornada que es va desenvolupar durant el 7 de novembre a Casa Àsia i que ha agrupat més de trenta dones i homes de l'àmbit polític i social al voltant de sis taules rodones sota el títol general de «Globalització i realitats locals». Va obrir la Trobada la secretària d'Estat d'Immigració i Emigració, Anna Terròs, que ha recalcat el paper que tenen les dones asiàtiques en la immigració espanyola en els últims anys, i especialment per la seva capacitat de treball i per a emprendre negocis.

La jornada es va tancar amb una lectura de conclusions, ha posat èmfasi en quatre idees clau:

1. Les “cures” són un bé d'interès general. Cal fomentar i afavorir el cercle virtuós: bons cuidadors/es, bones cures i bona societat.
2. És necessari repensar el model social, de forma col·lectiva i participativa a nivell local i global.
3. Cal identificar i fer visibles les dones com a agents de canvi social, com és el cas del paper que estan representant avui les dones musulmanes.
4. Importància de l'aplicació de la legislació d'àmbit internacional, nacional i local, en matèria de violència de gènere, tràfic d'explotació sexual, emigració, drets laborals i de ciutadania, etc.

Són aquestes les conclusions d'una trobada que tenia com a objectiu debatre sobre els efectes de la globalització sobre les realitats locals des del punt de vista de la situació i les aspiracions de les dones de les diferents societats asiàtiques. Aquesta II Trobada de Dones Asiàtiques i Espanyoles va ser possible gràcies a la posada en marxa l'any passat, durant la I Trobada, d'una Xarxa de Dones Asiàtiques i Espanyoles amb seu a Barcelona, en collaboració amb la UN Women, l'entitat per a la igualtat de gènere de les Nacions Unides. Des de llavors, la Trobada es planteja com un espai de debat i intercanvi d'idees i propostes amb l'objectiu de promoure un major coneixement dels reptes i problemes als quals s'enfronten les dones asiàtiques i espanyoles en la construcció del futur de les seves societats.

Informació relacionada

Desplegable
Share to Twitter Share to Facebook Share to LinkedIn Share to Google Reader Share to Yahoo Share to delicious Share to NetVibes Share to Digg Share to Menéame Share to La Tafanera Rss

Cerca al web de Casa Àsia
Casa Asia a la xarxa:
Facebook Twitter Youtube Flickr Spotify LinkedIn Foursquare

Agenda

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic
Descobreix Àsia, país a país


  • Bann_bambu
  • Bann_interculturalidad
  • Bann_affbcn
  • Bann_europa
  • Bann_inhouse
  • Bann_turismo
  • Bann_innova
Casa Asia
Casa Àsia | Seu Social | Recinte de Can Tiana | c/ Bolivia, 56 | 08018 Barcelona | +34 93 368 08 36
Centre Casa Asia - Madrid | Palacio de Cañete | Calle Mayor, 69 | 28013 Madrid | +34 91 360 01 94
© CASA ÀSIA 2016. Avís legal. Produït per rodest