AGENDA

Bp_politica_y_sociedad Santa Coloma de Gramenet. 16/02/2019 17:00 - 21:00
Any Nou xinès 2019: "La festa dels fanals a Santa Coloma de Gramenet"

Any Nou xinès 2019: "La festa dels fanals a Santa Coloma de Gramenet"

La Festa dels Fanals Yuán Xiao Jié marca el final de les festes de l’Any Nou xinès amb la primera lluna plena de l’any. Santa Coloma de Gramenet acull una desfilada amb música i tambors i, per descomptat les danses del Lleó i del Drac, així com alguns petards i pirotècnia.

La Festa dels Fanals Yuán Xiao Jié marca el final de les festes de l’Any Nou xinès amb la primera lluna plena de l’any. En la nit il·luminada, els carrers s’omplen de fanals que pengen de les cases i els establiments, preparant l’escenari per a la cercavila i els espectacles que posen punt final a les celebracions. A la Xina els infants porten els fanals per tota la ciutat, i les famílies es reuneixen per menjar les tradicionals boles d’arròs dolç yuán xiao, per a la bona fortuna i la unitat familiar.

El 2019 estarà marcat per aquest animal fort, sincer i simpàtic. El porc té bona fortuna, bon tarannà i és comprensiu i generós. Les persones sota aquest signe són honrades, valentes, generoses i sinceres, de vegades en extrem. Mediten molt, potser massa i tot, les seves decisions, però després són molt conseqüents. Són molt pacientes, i bones mestres.

A la celebració d’aquest any també hi participen grups de tradicions populars colomenques que s’han volgut sumar a la festa.

Dissabte 16 de febrer

17.00 h Rua de la Festa dels Fanals (recorregut: Plaça del Rellotge, carrer de Beetjoven, Rambla del Fondo, Carrer d’Irlanda, Carrer de Mossèn Jacint Verdaguer). Amb pirotècnia. Colla Jove de Dimonis, JAK, Retumbatú Batucada.

18.30 h Benvinguda de la Rua a càrrec dels Laietans de Gramenet.

19.00 h Actuacions de grups tradicionals xinesos i altres actuacions de cultura popular.

Data: 16/02/2019 > 16/02/2019

Horari: Dissabte 16 de febrer a les 17.00 h

Lloc: Recorregut de la rua: Plaça del Rellotge, carrer de Beethoven, Ramble del Fondo, Carrer d’Irlanda, Carrer de Mossèn Jacint Verdaguer., , Santa Coloma de Gramenet

Entrada: Entrada gratuïta.

Organitza: Grup d'artistes Huaxing Espanya, Associació de Cultura Popular Xinesa i Catalana, Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, amb la col·laboració de l'Associació de Xinesos de Santa Coloma, Fundació Institut Confuci a Barcelona, Casa Àsia, Escola Amistat, CNL L’Heura, Biblioteca del Fondo, Biblioteca de Can Peixauet, Biblioteca de Singuerlín, Centre cívic Fondo, Xarxa de Transmissió de Valors, L’Agrupació, Laietans de Gramenet, Colla Jove de Dimonis, Retumbatú Batucada, Jak Coloma, INS La Bastida