AGENDA

Bp_cultura Madrid. 01/02/2019 19:00 - 21:00
Presentació del llibre: “La memoria de la Tierra” de Rafael Manrique

Presentació del llibre: “La memoria de la Tierra” de Rafael Manrique

Rafael Manrique, psiquiatre i assagista és l'autor del llibre La Memoria de la Tierra, publicat per l'editorial La Línea del Horizonte, que es presentarà el proper divendres 1 de febrer al Centre de Casa Àsia-Madrid. Manrique, que és també un viatger empedreït, narra en aquest llibre el seu viatge pel desert australià, en el que posa en valor tant l'experiència iniciàtica com la necessitat d'entendre i comunicar-se amb altres cultures.

Viatjar és un desig i sol ser el començament d'una experiència iniciàtica. A l'extrem oposat al que s'entén per indústria de l'oci, Rafael Manrique defensa la necessitat del desplaçament per comunicar-se amb altres cultures, en una direcció que recorda el valor del viatge al segle XVIII com a impuls i estímul per al descobriment.

Els viatges s'han anat transformant des de llavors fins liquidar els models que en una altra època van ser imitats. No obstant això, sempre comptarem amb els escriptors viatgers o els viatgers escriptors, que són els que amb les seves visions personals ens aporten una informació afectiva i subjectiva, que és la que ens interessa més enllà de les dades empíriques de la geografia.

És el cas del psiquiatre, viatger i escriptor Rafael Manrique que a La memoria de la Tierra narra l'experiència del viatge al desert sorrenc de Kimberley, situat a l'extrem nord-occidental del continent australià, i on en els 360.000 Km2 d'aquest vast territori es posa en relleu la diferència entre els dos ecosistemes que conviuen a la regió: al nord una sabana amb influència monsònica, i al sud el Gran desert sorrenc.

Manrique és autor d'altres dos llibres de viatges, La densitat del desert i Els viatges i les hores, i de la novel·la El gran buit groc, abans de publicar aquest excel·lent llibre sobre un lloc remot, amb els seus paisatges canviants, les seves llums i les seves ombres.

Hi participen:
Rafael Manrique, psiquiatre, viatger i escriptor
Eduardo Martínez de Pisón, catedràtic emèrit de la UAM, escriptor i alpinista
Pilar Rubio, editora i fundadora de la Línia de l'Horitzó

Modera:
Menene Gras Balaguer, directora de Cultura i Exposicions de Casa Àsia

Data: 01/02/2019 > 01/02/2019

Horari: Divendres, 1 de febrer de 2019, a les 19.00 h

Lloc: Centre Casa Àsia-Madrid
Palacio de Cañete
c/ Mayor, 69
Madrid, 80, Madrid

Entrada: Entrada gratuïta amb inscripció prèvia.

Organitza: Casa Àsia i La Línea del Horizonte Ediciones