Casa Àsia

Accessos directesCap_casaasia
Bp_mediateca MEDIATECA

Informació per als usuaris de la Mediateca

La Mediateca de Casa Àsia, centre de documentació multimèdia sobre la regió Àsia-Pacífic, té previst reprendre el servei que ha vingut oferint als seus usuraris, un cop hagin conclòs els treballs d'adequació del nou espai situat al recinte de Can Tiana, on es troba la nova seu de Casa Àsia al carrer Bolívia, 56 del districte tecnològic del [email protected]
Informació per als usuaris de la Mediateca
Mediateca > Rutes asiàtiques

Rutes asiàtiques

Rutes asiàtiques

Desplegable

Amb l’objectiu de difondre el fons musical, cinematogràfic i literari de la Mediateca Casa Àsia, presentem un projecte anomenat «Rutes asiàtiques», que consisteix en una sèrie de guies preparades de manera didàctica i amena per orientar i apropar l’usuari a la música, al cinema i a la literatura dels països asiàtics. Aquestes guies estan disponibles per a la consulta en format paper a la Mediateca i en format digital a Casa Àsia Virtual.

Les Rutes asiàtiques estan organitzades per països i per suports. Cadascuna conté un text inicial que serveix d’introducció general a la música, al cinema o a la literatura del país. En cada guia, les persones usuàries hi trobaran una selecció de CD, DVD i llibres que, des de la Mediateca Casa Àsia, recomanem a tothom que vulgui conèixer les cultures asiàtiques o que vulgui aprendre sobre els instruments tradicionals, els moviments cinematogràfics o els autors literaris, entre d’altres.


Rutes Musicals en línia

De forma paral·lela a les Rutes Musicals, disponibles tant en format paper com en format digital, la Mediateca Casa Àsia ofereix les Rutes Musicals en línia gràcies a Spotify, un servei gratuït de música distribuïda a través Internet. Aquestes recomanacions estan constituïdes per llistes de reproducció de cançons (playlists), cadascuna associada a un país i un gènere musical de les diferents regions d'Àsia-Pacífic.
Consulta les llistes publicades fins avui (format PDF)

Ruta australiana: recomanacions de títols literaris, musicals i cinematogràfics

Ruta musical: Japó
Rutes musicals: L'Índia, tradició en transició
Rutes musicals: L'Índia, un pou inesgotable
Rutes musicals: La Xina, la nova revolució
Ruta literària: Japó
Ruta literària: L'Índia
Ruta literària: la Xina
Ruta de cinema de l'Índia
Rutes de cinema: La Xina, Taiwan, Hong Kong

Guies temàtiques

Desplegable

Les set guies temàtiques que presentem, estan constituïdes per diversa informació relacionada amb la regió Àsia-Pacífic disponible a la Mediateca. L'objectiu d'aquests recursos és crear una eina d'assessorament i consulta permanent en línia on l'usuari pot trobar continguts variats i de gran utilitat, com per exemple, les pel·lícules que es basen en l'adaptació d'una novel·la, la biografia d'una figura cèlebre, quines editorials publiquen sobre temes relacionats amb el continent asiàtic o a quines biblioteques de l'estat espanyol es poden trobar fons antic, entre d'altres.

Les guies temàtiques son les següents:

Bibliotecas 

 

nacionales
Biblioteques nacionals

Les biblioteques nacionals són institucions que tenen com a objectiu conservar i difondre el patrimoni bibliogràfic del país on es troben. Són dipositàries d'almenys, un exemplar de les obres produïdes en format imprès, però també produïdes en altres suports.

Aquestes biblioteques es caracteritzen per contenir en el seu fons col·leccions úniques i històriques, característica que les diferencia a la resta de biblioteques, i que realça el seu valor de centre difusor de la cultura d'un país.

Aquest recurs conté 40 referències de Biblioteques Nacionals ubicades a la regió Àsia-Pacífic, amb dades de contacte i enllaç a la pàgina web de la institució.

.
.
Biografías
Biografies

L'objectiu d'aquest recurs és presentar a persones que per la importància de les seves idees o accions ens inspiren i aporten un ensenyament valuós. A través d'un breu apunt sobre les seves vides, el seu pensament, i una elaborada selecció de materials sobre ells que es poden trobar a la Mediateca Casa Àsia, us convidem a queus acosteu a conèixer-los.

.
.
Del libro al cine
Del llibre al cinema

El cinema i la literatura moltes vegades van de la mà. Per això no és estrany que directors com Clint Eastwood o Rob Marshall hagin adaptat per al cinema, novel·les d'autors asiàtics o que tinguin com a escenaris països d'Àsia o el Pacífic.

A través d'aquesta selecció, descobrirem les novel·les que van servir d'inspiració per pel·lícules tan conegudes com l'oscaritzada Slumdog Millionaire o Devdas, una de les pel·lícules més cares de la història de Bollywood i de les quals podràs gaudir a la Mediateca Casa Àsia.

.
.
Editoriales
Editorials

En l'àmbit cultural, les editorials destaquen per tenir un paper molt actiu i innovador en la recerca de temes d'actualitat i tendeixen a tenir la capacitat d'anticipar-se a les demandes dels lectors més exigents.

Podem trobar editorials per a tots els gustos, les que tracten específicament de literatura de viatges o les que s'orienten als més petits. Altres que potencien els llibres pràctics de manualitats, les que ens fan gaudir amb una bona novel·la històrica o les que pretenen despertar els nostres paladars amb receptes d'aquí i d'allà.

En aquest recurs s'ha fet una selecció d'editorials que tracten temes asiàtics on podreu trobar informació curiosa sobre la seva trajectòria, les seves col·leccions i les obres que es troben disponibles a la Mediateca Casa Àsia.

També pots consultar les Editorials en format publicació

.
.
Ferias del libro
Fires de llibre

Les fires de llibres són un punt de trobada per als sectors editorials, literaris i per al públic en general. En aquest directori t'oferim més de cinquanta referències a les principals fires organitzades a Àsia-Pacífic amb una breu descripció, les seves dades de contacte, la pàgina web i la periodicitat de l'esdeveniment. Entre aquestes referències s'inclouen fires de llibres de segona mà, còmics, llibres infantils o llibres antics, entre d'altres tipologies.

.
.
Fondo antiguo
Fons antic

Aquest recurs recull les biblioteques, arxius, centres de documentació i recerca d'Espanya, on es poden trobar fonts d'informació primària sobre la regió de l'Àsia i del Pacífic, publicades abans del 1800. Es descriu el fons antic que té cada organització, la tipologia dels documents, els segles en què es van publicar, detallant la zona o el país sobre el qual tracta l'obra. A més, aquest recurs destaca alguns dels títols que cada institució conserva en col·leccions.

.
.
Premios literarios
Escoles Oficials d’Idiomes

Les Escoles Oficials d’Idiomes (EOI) són una xarxa de centres que depenen de les Comunitats Autònomes destinades a l’ensenyament d’idiomes moderns. Es pot estudiar el xinès, el japonès i el coreà, entre d'altres. En aquest recurs s’indiquen les EOI on s’imparteix l’estudi d’alguns d’aquest idiomes així com la bibliografia amb els documents emprats per al seu aprenentatge. Les referències bibliogràfiques recomanades per les EOI estan subjectes als canvis que el personal docent estimi oportú per al desenvolupament de les seves classes. El recurs també conté una relació bibliogràfica del material d’aprenentatge que es pot trobar en el fons documental de la Mediateca Casa Àsia.

.
.
Asia en la televisión
Àsia a la televisió

En els últims temps, són moltes les cadenes de televisió que han dedicat diferents programes a Àsia-Pacífic: viatges, cultura, religió o entrevistes a personalitats, entre altres temes, han estat els protagonistes en els nostres televisors. Però, quins programes s'han emès sobre aquesta àrea geogràfica? En quines cadenes? Aquest recurs t'ajudarà a localitzar: a través de cada programa de televisió es podrà accedir a un llistat amb una selecció dels capítols més representatius que s'han emès.

 

Bibliografies temàtiques

Desplegable

Les bibliografies temàtiques que es troben a continuació constitueixen una selecció de documents i recursos que tenen com a denominador comú un tema d'actualitat o d'especial interès. L'objectiu d'aquestes bibliografies és posar a disposició dels lectors documents que els ajudaran a conèixer temes concrets del món asiàtic i del Pacífic, com ara, els kits de viatge, destinats a ajudar els viatgers a preparar els seus viatges, o la bibliografia sobre gastronomia asiàtica que ofereix recomanacions culinàries per descobrir altres cultures. En aquestes recomanacions es poden trobar llibres, documentals, pel•lícules de ficció, música i conferències disponibles a la Mediateca, així com enllaços i blogs especialitzats.

kits de viaje
Kits de viatge

Els kits de viatge són una eina que posem a disposició dels lectors que tinguin intenció de viatjar a països asiàtics o del Pacífic. En aquests kits trobem recomanacions de llibres, documentals, música i enllaços, així com dades pràctiques sobre el país i recomanacions pels viatgers.
Kit de viatge per Birmània
Kit de viatge per Cambodja
Kit de viatge per a l'Índia
Kit de viatge per Indonèsia
Kit de viatge pel Japó
Kit de viatge per l'Iran
Kit de viatge per Malàisia
Kit de viatge per Nepal
Kit de viatge per Singapur
Kit de viatge per Tailàndia
Kit de viatge pel Tíbet
Kit de viatge pel Vietnam
Kit de viatge per la Xina

.
.
Gastronomia
Gastronomia asiàtica

En aquesta bibliografia presentem una selecció de recursos enfocats a descobrir la gastronomia asiàtica. S’hi poden trobar des de referències a llibres i documentals amb receptes, a adreces on adquirir productes i ingredients asiàtics.

.
.
Encuentra tu equilibrio
Troba el teu equilibri

El ioga, el tai-txi o el shiatsu, són algunes de les teràpies naturals que aporten beneficis a la salut. En aquesta selecció us presentem un bon grapat de referències a llibres, DVDs i música per trobar el vostre equilibri personal. A més a més, us convidem a escoltar la llista d’Spotify “Temps de relax” per ajudar a alliberar les tensions diàries.

.
.
Dia Internacional de la Dona
Dia Internacional de la Dona

Amb motiu del dia Internacional de la Dona, s’ha elaborat una selecció de recursos sobre novel•les, pel•lícules i conferències centrades en el paper de les dones en els països asiàtics. Us convidem a descubrir la trilogia de la directora índia Deppa Mehta o la tràgica vida de Benazir Bhutto.

Dones lluitadores
I Diàleg sobre l'Índia
Dones a la Mediateca de Casa Àsia

.
.
Biblioterapia
Biblioterapia

¿Quin llibre et ve de gust llegir? Escull una novel•la segons el teu estat d’ànim. T’oferim una selecció de títols sobre aventures, amor, intriga, història, tragèdies i un llarg etcètera que t’endinsarà en el món asiàtic. Descobreix les aventures de Qiu Xiaolong o viatja a la Ciutat Prohibida amb Anche Min.

Biblioterapia 2012
Biblioterapia 2013
Biblioterapia 2014
Biblioterapia 2015
Biblioterapia 2016
Selecció eròtica
Terror
Videoteràpia

.
.
10 anys al servei de la lectura
10 anys al servei de la lectura

Amb motiu del dècim aniversari de Casa Àsia, la Mediateca ha fet una recopilació de les múltiples novetats editorials presentades a la institució al llarg dels 10 anys des de la seva creació. Juntament amb cada referència s’hi troba l’enllaç a la conferència enregistrada per escoltar-la en línia i conèixer de primera mà les paraules dels autors.

.
.
Contes per llegir, contes per crear
Contes per llegir, contes per crear

Bibliografies elaborades per recolzar el projecte educatiu de l'Escola de Bambú dirigit a centres escolars, Contes per llegir, contes per crear. A través de la lectura de literatura infantil d’Àsia els alumnes treballen de forma cooperativa en la creació d’un nou conte.

China: educación especial
Xina: aula d'acollida
Xina: ESO (2n cicle)
Cambodja
Japó
Índia
Austràlia

.
.
Lectures recomanades per cicles educatius
Lectures recomanades per cicles educatius

La literatura és una finestra al descobriment d’altres mons i vivències molt útil pels estudiants, per això, la Mediateca de Casa Àsia juntament amb l’Escola de Bambú ha realitzat una selecció de lectures recomanades per donar suport als cicles mitjà i superior de primària i primer i segon cicle d’ESO.

Primària
ESO

 


Cerca al web de Casa Àsia
Casa Asia a la xarxa:
Facebook Twitter Youtube Flickr Spotify LinkedIn Foursquare

Agenda

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic
Descobreix Àsia, país a país


  • Bann_bambu
  • Bann_interculturalidad
  • Bann_affbcn
  • Bann_europa
  • Bann_inhouse
  • Bann_turismo
  • Bann_innova
Casa Asia
Casa Àsia | Seu Social | Recinte de Can Tiana | c/ Bolivia, 56 | 08018 Barcelona | +34 93 368 08 36
Centre Casa Asia - Madrid | Palacio de Cañete | Calle Mayor, 69 | 28013 Madrid | +34 91 360 01 94
© CASA ÀSIA 2016. Avís legal. Produït per rodest