Casa Àsia

Accessos directesCap_casaasia
Mediateca > Catàlegs

Catàlegs

Els fons de la Mediateca Casa Àsia, gràcies al sistema integrat de gestió bibliotecària Millennium, es troben automatitzats i es poden consultar a través d'Internet. Aquest catàleg en línia (OPAC) permet als usuaris buscar el material del seu interès per autor, títol, matèria o realitzar cerques combinades. A més de consultar per paraula clau, per idea o per frase, el sistema ofereix suggeriments de cerca i mostra les imatges digitals de les cobertes dels ítems.


El catàleg col·lectiu dóna l'opció de crear perfils individuals o espais personals, per autogestionar els préstecs, les reserves o crear llistes entre altres accions. Si vols iniciar la teva sessió accedeix des d'aquí.

La Mediateca Casa Àsia pertany a la Xarxa de les Biblioteques Especialitzades de la Generalitat (BEG) i també a la Xarxa de Biblioteques Universitàries de Catalunya (CCUC).

Accessos directes

Desplegable

Paral·lelament al catàleg en línia, Casa Àsia ha creat accessos directes de les seccions més rellevants del fons, classificades per països i matèries, amb la finalitat de facilitar una cerca ràpida i eficaç.

Selecciona en el desplegable, el país que t'interessi. A continuació es mostraran els resultats de la cerca, ordenats alfabèticament per títol. En aquest llistat, podràs fer canvis i afegir filtres d'idioma i data, entre altres.

Selecciona en el desplegable, el país que t'interessi. A continuació es mostraran els resultats de la cerca, ordenats alfabèticament per títol. En aquest llistat, podràs fer canvis i afegir filtres d'idioma i data, entre altres.

Selecciona en el desplegable, el país que t'interessi. A continuació es mostraran els resultats de la cerca, ordenats alfabèticament per títol. En aquest llistat, podràs fer canvis i afegir filtres d'idioma i data, entre altres.

Les conferències realitzades a Casa Àsia es poden consultar en diferents formats a través de la nostra pàgina web.

Conferències de consulta en línia
Conferències en format CD
Conferències en format DVD

Col·lecció

Desplegable

El patrimoni documental de Casa Àsia el constitueixen aproximadament 16.000 títols repartits en llibres, pel·lícules, documentals, música, etc. Aquest material procedeix de les adquisicions de novetats editorials, cinematogràfiques i musicals, d'intercanvis o donacions entre institucions, col·leccions privades etc. A més entre aquest material es pot trobar les edicions que la institució edita com ara els catàlegs d'exposicions, les conferències, les presentacions de llibres i dels documentals, etc.

Korea Foundation o Toshiba International Foundation, són algunes de les institucions internacionals amb programes d'ajuda per a les biblioteques en les quals la Mediateca Casa Àsia, ha participat i rebut material divers sobre la regió Àsia-Pacífic:

Asian Development Bank

El Banc Asiàtic de Desenvolupament (ADB) és una institució internacional de finançament del desenvolupament que té com a missió ajudar als seus països membres per reduir la pobresa i millorar la qualitat de vida dels seus pobles. Amb seu a Manila i establert el 1966, és propietat i està finançat pels seus 67 membres, dels quals 48 són de la regió Àsia-Pacífic i 19 són d'altres parts del món. Els principals instruments de la institució per a la consecució dels seus objectius són els préstecs, l'assistència tècnica, beques, l'assessorament i coneixement.

Download_document

Korean Film Council

KOFIC va ser fundada com un organisme del Ministeri de Cultura i Turisme de Corea, l'objectiu és estimular el creixement i el desenvolupament de la indústria cinematogràfica coreana mitjançant el finançament, la investigació i la formació professional. Treballa per promoure el cinema coreà en els mercats mundials i afavorir la comprensió intercultural a través de l'intercanvi de pel·lícules.

Download_document

Korea Foundation

Korea Foundation és una organització afiliada al Ministeri d'Afers Exteriors i Comerç, creada el 1991 per promoure un millor enteniment de Corea a través de la comunitat internacional mitjançant l'intercanvi d'activitats entre Corea i països estrangers en el món. Entre les activitats de suport i intercanvi s'inclou el programa 'Reference Material Distribution Program' a través del qual la fundació proveeix de publicacions, material audiovisual i altres materials de referència a biblioteques universitàries, instituts d'investigació, museus, organitzacions culturals i artístiques etc.

Download_document

Japan Foundation

Japan Foundation creada el 1972 mitjançant una disposició especial de la Dieta japonesa, es va convertir en una institució administrativa independent a l'octubre de 2003. La missió de la institució és promoure l'intercanvi cultural internacional i la comprensió mútua entre el Japó i altres països del món. Les activitats de la fundació destinades a desenvolupar de forma global i efectiva els programes d'intercanvi cultural internacional compta amb el projecte 'Estudis sobre el Japó i intercanvi intel·lectual' a través del qual la Japan Foundation dóna suport als estudis sobre el Japó a l'estranger i fomenta els intercanvis culturals entre el Japó i els altres països del món.

Download_document

Japanese Literature Publishing Project

Japanese Literature Publishing Project és una organització sense ànim de lucre amb la intenció de difondre la literatura japonesa en el món. A part d'altres activitats culturals, aquesta institució es centra en donar suport a la traducció d'obres japoneses a l'anglès, francès, alemany, rus i turc, publicar llibres i donar a conèixer a autors japonesos a l'estranger. Té el seu origen a l'abril de 2002, quan l'Agència d'Assumptes Culturals del Japó va posar en marxa el projecte Japanese Literature Publishing Project (JLPP) per promoure la traducció de les obres literàries japoneses més de la seva publicació a l'estranger.

Download_document

Toshiba International Foundation

Organització sense ànim de lucre que promou intercanvis internacionals i fomenta una major comprensió del Japó, a més de contribuir extensament a la societat internacional i a les comunitats locals proporcionant anualment ajudes econòmiques de tota mena.

Download_document

Amb l'objectiu de difondre i preservar el fons Alain Daniélou, Casa Àsia participa des del 2012 al repositori Memòria Digital de Catalunya (MDC) del Consorci de Biblioteques Universitàries de Catalunya (CBUC) amb l’objectiu de permetre l'accés obert de còpies digitals de documents . La Mediateca transforma els recursos digitals existents del fons Alain Daniélou en recursos digitals accessibles en línia, per garantir la visibilitat i accessibilitat, a més de la seva preservació digital.
La fonoteca de Casa Àsia porta el nom d'Alain Daniélou, com a reconeixement a la donació l'any 2003 per la Fundació Alain Daniélou i del seu president Jacques Cloarec, de més de 50 hores de música tradicional gravades entre 1950 i 1970 en països com la Índia, Afganistan, Iran o Tailàndia, entre d'altres. El seu llegat és avui en dia, una de les principals fonts de música asiàtica d'Europa. Gràcies al treball de recerca i digitalització dirigits per Romà Escalas, actualment les bobines originals es troben dipositades per conservar al Museu de la Música i és possible consultar en format CD també a la Mediateca de Casa Àsia.
Alain Daniélou (1907-1994), assagista, musicòleg, sanscritista i filòsof, va ser professor de la Universitat de Benarès des de 1949 fins a 1953, membre d’honor de l’Institut Francès d’Indologia i director de la biblioteca dels manuscrits d’Adyar el 1954, entre d’altres. La seva dedicació a la música li va valer la direcció de l’Institut de Musicologia Comparada de Berlín i Venècia fins el 1977.

Consulta el Fons musical Alain Daniélou
Escolta els fons a través del repositori en línia


Cerca al web de Casa Àsia
Casa Asia a la xarxa:
Facebook Twitter Youtube Flickr Spotify LinkedIn Foursquare

Agenda

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic
Descobreix Àsia, país a país


  • Bann_bambu
  • Bann_interculturalidad
  • Bann_affbcn
  • Bann_europa
  • Bann_inhouse
  • Bann_turismo
  • Bann_innova
Casa Asia
Casa Àsia | Seu Social | Recinte de Can Tiana | c/ Bolivia, 56 | 08018 Barcelona | +34 93 368 08 36
Centre Casa Asia - Madrid | Palacio de Cañete | Calle Mayor, 69 | 28013 Madrid | +34 91 360 01 94
© CASA ÀSIA 2016. Avís legal. Produït per rodest