17/01/2019 | Actualitat > AsiaView
“Construint un camí comú” és el lema de la dotzena edició de la Tribuna Espanya-Corea, que reunirà del 24 al 25 de gener a la seu de Casa Asia a Barcelona representants de la societat civil, de les administracions públiques i del món econòmic i universitari d'Espanya i Corea

La Tribuna Espanya-Corea constitueix una plataforma de diàleg i cooperació l'objectiu principal de la qual és potenciar les relacions bilaterals en els àmbits econòmic, acadèmic i cultural, a més d'explorar oportunitats de col·laboració i d'impulsar les relacions entre les societats civils respectives.

Aquest fòrum està organitzat per Casa Asia i la Korea Foundation, i en aquesta dotzena edició coorganitzada per la Hankuk University of Foreing Studies, amb la col·laboració del Ministeri d'Afers Estrangers, Unió Europea i Cooperació i l'Agència EFE.

La delegació espanyola està encapçalada per la directora general per a Amèrica del Nord, Europa Oriental Àsia i el Pacífic del Ministeri d'Afers Estrangers, Unió Europea i Cooperació, Ana María Salomó, i per part coreana pel president de la Korean Foundation, Sihyung llegeix. També hi assistirà el director general per a Europa del Ministeri d'Afers Estrangers coreà, Ki-hong Jung, l'ambaixador d'Espanya a Corea, Juan Ignacio Morro Villacián, i de Corea a Espanya, Chun hong-jo, i el director general de Casa Asia, David Navarro, entre altres autoritats.

XII Tribuna Espanya-Corea: construint un camí comú

La Tribuna d'aquest any s'estructura al voltant de 4 sessions que abordaran temes d'interès per a Espanya i Corea:

  • Sessió 1: Del diàleg estructurat a l'associació estratègica
  • Sessió 2: Cooperació economicoempresarial: energies renovables i economia verda
  • Sessió 3: Cooperació interuniversitària i ensenyament d'idiomes
  • Sessió 4: La ciutat com a espai de cooperació

A les diferents sessions participaran representants de l'Institut per a la Diversificació i Estalvi de l'Energia (IDAE), la Cambra de Comerç d'Espanya, la consultora Fes Energia, l'Institut Català de l'Energia, les universitats de Barcelona, ​​Màlaga i Complutense de Madrid, l'Institut Cervantes, l'Oficina del Consell Interuniveristari de Catalunya, així com el Centre Espanyol d'Investigacions Coreanes (CEIC). I per part coreana de l'Institut Rei Sejong, Seoul National University, Ajou University, Korea Trade-Investment Promotion Agency (Kotra), King Sejong Insitute Foundation, i Chung-Ang University.

Aquest fòrum de diàleg, que se celebra aquest any a Barcelona, ​​dóna continuïtat a les onze edicions precedents celebrades a Seül (2003), Barcelona (2005), Jejú (2006), Madrid (2007), Seül (2008), Còrdova (2010) ), Seül (2012), Màlaga (2013), Seül (2014), Màlaga (2015), i Seül (2016).

Coincidint amb la celebració de la Tribuna Espanya-Corea el 25 de gener a la tarda, s'inaugurarà oficialment el nou Consolat General de Corea situat al Passeig de Gràcia, 103 de Barcelona.

compartir