08/06/2017 | Actualitat

La Tribuna Espanya-Corea constitueix una plataforma de diàleg i cooperació l'objectiu principal de la qual és potenciar les relacions bilaterals en l'àmbit econòmic, acadèmic i cultural, a més d'explorar oportunitats de col·laboració i d'impulsar les relacions entre les societats civils respectives. 

Aquest fòrum està organitzat per Casa Asia, la Korea Foundation i la Hankuk University of Foreing Studies amb la col·laboració del Ministeri d'Afers Exteriors i de Cooperació i de les ambaixades a Madrid i Seül. 

La delegació espanyola està encapçalada pel secretari d'Estat d'Afers Exteriors i de Cooperació (MAEC), Ildefons Castro, que anirà acompanyat pel director general per a Amèrica del Nord, Àsia i Pacífic, Fidel Sendagorta, i comptarà amb la presència de representants de la CEOE, de la Cambra de Comerç d'Espanya, de Turespaña, de la Diputació de Màlaga, de la Secretaria General Iberoamericana, de l'Institut Cervantes, i de tres universitats (Castella-la Manxa, Màlaga i Valladolid), entre d'altres. Cal destacar també la participació de l'escriptor i Acadèmic de la Llengua, José María Merino, Premi Nacional de Narrativa, 2013.

La Tribuna d'aquest any s'estructura al voltant de 4 sessions: 1) Diplomàcia pública i imatge-país; 2) Cooperació econòmica i tecnològica; 3) Comerç internacional. Reptes i respostes actuals; i 4) Diversitat cultural i Literatura. Cada sessió comptarà amb dues presentacions, tant per part espanyola com coreana, a la qual seguiran l'anàlisi i el debat entre tots els participants.

La Tribuna Espanya-Corea compta també amb una sessió inaugural en què participaran el president de la Korea Foundation, Sihyung Lee, el president de la Hankuk University of Foreing Studies, Inchul Kim, i el director general de Casa Asia, Ramon Mª Moreno. També intervindran en aquesta primera sessió el president del Comitè d'Afers Estrangers de l'Assemblea Nacional de Corea, Shim Jae-kwon, i el president de la Cambra de Comerç de Corea, Youngman Park.

Espanya-República de Corea, 67 anys de relacions bilaterals

Aquest any es compleix el 67è aniversari de l'establiment de relacions diplomàtiques entre Espanya i la República de Corea. Corea del Sud, quarta economia d'Àsia i un país de forta base industrial orientada a l'exportació, és un dels inversors asiàtics principals a Espanya. A més compta amb una població (una mica més de 51 milions) i una mida en PIB i renda per càpita similar a l'economia espanyola. 

Les millors oportunitats per a les empreses espanyoles són als productes de consum de luxe. Les importacions de vi, oli d'oliva, productes gurmet, moda, calçat, mobles i joieria creixen a taxes elevades des de l'any 2012. 

La Unió Europea va signar un Acord de Lliure Comerç amb Corea del Sud que va entrar en vigor el juliol del 2011. És l?únic Acord d?aquest tipus amb Àsia i suposa la pràctica desaparició d?aranzels per a la major part dels nostres productes d?exportació. 

Corea del Sud es troba al 5è lloc dels 190 que conformen el rànquing Doing Business, que classifica els països segons la facilitat que ofereixen per fer negocis.

compartir