Casa Àsia

Accessos directesCap_casaasia
Cultura > Exposició: "Tokioto", d'Eduardo Rivas

Exposició: "Tokioto", d'Eduardo Rivas

Exposición:

Després de la gran acollida per part del públic del llibre i l'exposició "Tokioto", presentats el passat estiu a Santander, l'artista mostrarà a Madrid el seu treball coincidint amb publicació de la segona edició del seu fotollibre. A la mostra que se celebrarà a la Casa de Cantàbria de Madrid de l'1 de desembre al 15 de gener, es podrà gaudir de 58 peces en gran format i de la reedició del llibre publicat del projecte.

L'exposició forma part dels actes commemoratius del 150 aniversari de l'establiment de les relacions diplomàtiques entre Espanya i el Japó. Per aquest motiu el Govern de Cantàbria, al costat de Casa Àsia i la Fundació Japó s'ha proposat contribuir a la celebració d'aquest esdeveniment amb una mostra expositiva que acosti una visió de la societat nipona a Espanya a través dels ulls d'un artista espanyol. "Tokioto" és un projecte fotogràfic en el qual l'artista ens proposa un viatge a través de la imatge per conèixer alguns dels matisos de la cultura japonesa.

Com a fil conductor de la feina, el creador ens presenta, des d'un punt de vista personal, un paisatge social en què es posa especial accent en l'equilibri existent entre tradició i modernitat. Un diari visual en el qual utilitza dues ciutats com a metàfora d'aquesta singular simbiosi. Kioto, com l'antiga capital en la qual es conserven les tradicions més ancestrals i Tòquio, la moderna capital ultra tecnològica on l'avantguarda és més puntera. En les peces sobre arquitectura cal destacar el paral·lelisme amb el corrent de la nova objectivitat, i amb artistes com Andreas Gursky, o Candida Höffer. Aquests creadors també van analitzar els espais mostrant el seu interès a la recerca del matís, gairebé ocult, del que estan representat. La seva forma de treballar és comparable a la d'artistes com Ángel Marcos, ja que com a viatger estableix un diàleg amb el territori recorregut. El concepte del viatge, entès no només com desplaçament físic, sinó com a presa de consciència a través de la indagació personal, el porta gradualment a ampliar els límits geogràfics a la recerca de nous escenaris i perspectives de captar amb la seva càmera fotogràfica. Eduardo Rivas s'enfronta als llocs establint un diàleg directe i sincer amb els mateixos, ja que trasllada a les seves instantànies les percepcions i emocions viscudes. La realitat apareix d'aquesta manera condicionada a les sensacions i emocions sentides en cada moment per l'ull intel·ligent de l'artista.

L'autor

Eduardo Rivas Muñoz (Santander 1984) és un fotògraf, dissenyador i artista que ha desenvolupat la seva carrera tant en la fotografia comercial com en la fotografia d'autor. Com a fotògraf freelance ha treballat per a diferents agències a Madrid, Amsterdam, París i Nova York. Compaginant sempre aquesta tasca amb el desenvolupament de projectes personals. Com a artista és un prolífic creador que utilitza la tècnica fotogràfica com a mitjà d'expressió personal per investigar i mostrar el món que l'envolta. Dins de la fotografia contemporània, el seu treball s'articula entre l'assaig i la fotografia documental conceptual. Desenvolupa treballs en els quals destaca la seva mirada creativa i analítica, portadora sempre d'un important matís antropològic. Aquests treballs l'ha portat a rebre diferents beques i premis sent algun dels destacats la Beca de la Reial Casa de la Moneda de la Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre 2008, Primer premi Internacional de la Comissió Europea al Desenvolupament 2009, Primer premi en el concurs nacional de Fotografia de Medinaceli 2009, premi Nacional de Fotografia científca 2015, Primer premi de Fotoperiodisme del Govern de Cantàbria 2017, etc. El seu treball ha estat exposat en nombroses ocasions en museus i sales com la del Museu de Ciències de València, Museu Nacional de la Casa de la Moneda, Galeria Llebre, Palau Fernán Núñez, Casyc, Centre Nacional de Fotografia Manuel Rotella, etc. Les seves obres estan en diverses col·leccions d'art com la del Museu Nacional de la Casa de la Moneda, la Fundació de Ferrocarrils espanyols, Col·lecció d'art del Govern de Cantàbria, Col·lecció del Ministeri d'Agricultura i Medi Ambient, Col·lecció d'art de la Universitat de Michigan, Col·lecció Casyc i Bruno Alonso.

Data
01/12/2018 > 15/01/2019
Horari

De l'1 de desembre de 2018 al 15 de gener de 2019.

Inauguració: 1 de desembre a les 19.00 h

Lloc
Casa Cantabria de Madrid
c/ de Pío Baroja, 10
Madrid
Entrada
Entrada gratuïta fins a completar l'aforament.
Organitza
Govern de Cantàbria, amb la col·laboració de Liébana Cantabria Año Jubilar, Japan Foundation, 150 anys d'Espanya-Japó, Casa Àsia

Documents

Desplegable
Share to Twitter Share to Facebook Share to LinkedIn Share to Google Reader Share to Yahoo Share to delicious Share to NetVibes Share to Digg Share to Menéame Share to La Tafanera Rss

Cerca al web de Casa Àsia
Casa Asia a la xarxa:
Facebook Twitter Youtube Flickr Spotify LinkedIn Foursquare

Agenda

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic
Descobreix Àsia, país a país


  • Bann_bambu
  • Bann_interculturalidad
  • Bann_affbcn
  • Bann_europa
  • Bann_inhouse
  • Bann_turismo
  • Bann_innova
Casa Asia
Casa Àsia | Seu Social | Recinte de Can Tiana | c/ Bolivia, 56 | 08018 Barcelona | +34 93 368 08 36
Centre Casa Asia - Madrid | Palacio de Cañete | Calle Mayor, 69 | 28013 Madrid | +34 91 360 01 94
© CASA ÀSIA 2016. Avís legal. Produït per rodest