Casa Àsia

Accessos directesCap_casaasia
Educació > Curs "Més enllà de l'ordre binari: diversitat de gènere i feminisme en cultures d'Àsia"

Curs "Més enllà de l'ordre binari: diversitat de gènere i feminisme en cultures d'Àsia"

Curso

Aquest cicle de sis sessions s'endinsa en els rols socials de les dones i de persones LGBTQ al llarg de la història, observant la seva visibilitat i la seva veu a la Xina, el Japó i el Sud-est Asiàtic.

Hi ha protagonistes de llegendes mitològiques o líders imperials que no responen a les nocions d'una feminitat tradicional o d'una masculinitat hegemònica. I en les arts visuals i en la literatura hi ha qui exerceix una crítica a les restriccions que el seu context els imposa. Aquestes sessions permeten reflexionar sobre les concepcions de gènere binàries i les seves manifestacions, avantatges i desavantatges, alhora que ajuden a conèixer millor la diversitat de la història i les cultures d'Àsia Oriental.

A càrrec de:

El 2019, el Grup de Recerca Àsia (GIA) va celebrar els 25 anys d'existència. GIA va ser creat per la professora Carmen García-Ormaechea Quero, en el Departament d'Història de l'Art de la Universitat Complutense de Madrid, per cobrir el buit existent a Espanya d'estudis de l'art de l'Àsia Oriental.

Irene Minerva MUÑOZ FERNÁNDEZ, llicenciada en Història amb l'especialitat d'Arqueologia, té formació en Estudis d'Àsia Oriental. Gràcies a una estada de recerca al Japan Research Centre de la SOAS (University of London), investiga per la seva tesi doctoral sobre el paper dels aliments rituals al Japó protohistòric, en el pla de doctorat del Món Antic de la Universitat Autònoma de Madrid.

Cristina NUALART és doctora en Història de l'Art, llicenciada en Art i Estètica, té postgraus internacionals en Educació Artística i en les Indústries Creatives. La seva trajectòria professional l'ha portat a centrar gran part de les seves investigacions en l'art de Vietnam i va ser docent a la Universitat australiana RMIT (Royal Melbourne Institute of Technology). Actualment és investigadora del projecte internacional VASDiV, sobre activisme visual al Vietnam.

Marc SALA IVARS és doctor en Història de l'Art per l’UCM. Les seves investigacions giren al voltant de l'armament i tradicions marcials al Japó. Representa Espanya a l'antiga escola d'esgrima japonesa Muso Jikiden Eishin ryû i l'escola d’alabarda japonesa (naginata) Ryôen ryû, sent el primer espanyol a realitzar la demostració sagrada al santuari Yasukuni a Tôkyô.

David SEVILLANO LÓPEZ és llicenciat en història per la Universitat Complutense de Madrid, on realitza el doctorat en el programa de Lingüística Teòrica i Aplicada, sota la direcció de la Dra. Consol Marc Martínez. Actualment és Professor Associat de l'Àrea d'Estudis d'Àsia Oriental de la UCM. La seva trajectòria professional s'ha centrat en l'estudi de la Xina Antiga, especialment en el regnat de l'emperadriu Wu Zetian i les relacions diplomàtiques a la Ruta de la Seda.

ZHOU Meng és llicenciada en Filologia Hispànica per la Universitat de Beijing i doctoranda en Història i Arts a la Universitat de Granada, on va realitzar el seu màster en Història de l'Art: Coneixement i Tutela del Patrimoni Històric. La seva tesi doctoral, patrocinada per una beca de la Xina Scholarship Council, estudia els intercanvis artístics entre la Xina i Espanya a través del Galeón de Manila.

Data
25/02/2020 > 31/03/2020
Horari
Dimarts, del 25 de febrer al 31 de març de 2020. (Total de 12 h, 6 sessions), de 19.00 h a 21.00 h
Lloc
Centre Casa Àsia-Madrid
Palacio de Cañete
c/ Mayor 69, 1ª planta - Aula 2
Madrid
Entrada
Preu: 90 euros.
Organitza
Casa Àsia

Documents

Desplegable

Etiquetes

Desplegable
Share to Twitter Share to Facebook Share to LinkedIn Share to Google Reader Share to Yahoo Share to delicious Share to NetVibes Share to Digg Share to Menéame Share to La Tafanera Rss

Cerca al web de Casa Àsia
Casa Asia a la xarxa:
Facebook Twitter Youtube Flickr Spotify LinkedIn Foursquare

Agenda

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic
Descobreix Àsia, país a país


  • Bann_bambu
  • Bann_interculturalidad
  • Bann_affbcn
  • Bann_europa
  • Bann_inhouse
  • Bann_turismo
  • Bann_innova
Casa Asia
Casa Àsia | Seu Social | Recinte de Can Tiana | c/ Bolivia, 56 | 08018 Barcelona | +34 93 368 08 36
Centre Casa Asia - Madrid | Palacio de Cañete | Calle Mayor, 69 | 28013 Madrid | +34 91 360 01 94
© CASA ÀSIA 2016. Avís legal. Produït per rodest