Casa Àsia

Accessos directesCap_casaasia
Cultura > Cicle "L'Àsia Documenta. Una selecció de pel·lícules de l'Asian Film Festival Barcelona"

Cicle "L'Àsia Documenta. Una selecció de pel·lícules de l'Asian Film Festival Barcelona"

Ciclo “Asia Documenta. Una selección de películas del Asian Film Festival Barcelona

Dins del que es coneix com l'OFF-FESTIVAL, B The Travel Brand Xperience es converteix aquest any en una seu de l'Asian Film Festival Barcelona | AFFBCN 2019 per primera vegada per a la projecció de sis documentals que també competeixen en les diferents seccions del festival.

Aquestes produccions seran presentades per Casa Àsia i a continuació de la seva projecció tindrà lloc un col·loqui. Aquestes pel·lícules tracten diferents temes relacionats amb la vida dels habitants dels països en els quals resideixen. Per tant, són com finestres a llocs als quals no tenim accés habitualment, a través de la imatge en moviment. Afganistan, Bangla Desh, Cambodja, Indonèsia, el Japó i Laos són els protagonistes d'aquests documentals, que al seu torn ens permeten abordar aspectes diversos de la vida quotidiana d'aquests països des de diferents perspectives, convidant-nos a descobrir llocs, comunitats, individus i circumstàncies que finalment són complementàries i contribueixen al coneixement d'aquelles situacions que intenten abastar.

PROGRAMACIÓ

Dimecres 9 de octubre de 2019, 19.00 h
A THOUSAND GIRLS LIKE ME, Dir. Sahra Mani | l'Afganistan | 2018 | 76 min

La violència sexual contra les dones és delicte des de 2009 a l'Afganistan. Però, en la pràctica, les dones temen les possibles represàlies per presentar càrrecs. Lamentablement, la història de Khatera és el típic exemple d'aquest fenomen: ella i la seva mare han rebut amenaces, fins i tot dels seus propis familiars, i s'han vist obligades a traslladar-se freqüentment. El pare de Khatera va abusar d'ella durant la seva infantesa i l'ha deixat embarassada en múltiples ocasions. Khatera ha patit diversos avortaments abans d'acabar donant a llum a una nena. Seguint el consell d'una mul·là, ha explicat la seva història en un programa televisiu i ha presentat càrrecs contra el seu pare. Al principi de la pel·lícula, Khatera torna a estar embarassada. El nen que espera és l'evidència, la prova que el seu pare l'ha violat. "A Thousand Girls Like Me" mostra fins a quin punt les dones afganeses han de valer-se per si mateixes. Sahra Mani és directora cinematogràfica i fundadora de l'Afghanistan Doc Film House, una empresa de producció amb seu a Kabul, i cofundadora de la productora Anahat Vision and Films, amb seu a Londres. El 2013 va ajudar a organitzar el Afghanistan Human Rights Film Festival (FCDH). Les pel·lícules de Sahra han estat projectades en festivals de tot el món i han guanyat nombrosos premis.

Dimecres 16 d'octubre de 2019, 19.00 h
HASINA: A DAUGTHER'S TALE, Dir. Rezaur Rahman Khan Piplu | Bangladesh | 2018 | 72 min

Hasina: A Daughter 's Tale és un documental de drama històric independent dirigit per Piplu Khan i basat en la vida de Sheikh Hasina, la desena primera ministra de Bangla Desh. La pel·lícula va ser produïda conjuntament pel Centre de Recerca i Informació i Applebox Films. Està protagonitzada per Sheikh Hasina, que s'interpreta a si mateixa en el paper principal, i la seva germana menor Sheikh Rehana. La pel·lícula mostra l'assassinat del pare de Hasina, Sheikh Mujibur Rahman, juntament amb gairebé tota la seva família en 1975. Rezaur Rahman Khan Piplu és un cineasta de Chittagong, Bangla Desh, actualment resident a Dhaka. Piplu és el fundador i director gerent de Applebox Films, una productora d'anuncis i publicitat en xarxes socials. Durant la seva carrera com a publicista, ha treballat amb algunes de les principals marques tant a Bangladesh com a Mumbai, Índia. A més d'Applebox Films, Piplu també està involucrat en altres companyies de mitjans i és professor convidat de mitjans i comunicacions a la Universitat Independent de Bangla Desh. Hasina: A Daughter 's Tale és la seva primera pel·lícula com a director.

Dilluns 21 d'octubre de 2019, 19.00 h
WHEN I GROW UP (Grandir), Dir. Jill Coulon | Cambodja / Laos / Vietnam / Birmània / Tailàndia / Indonèsia / França | 2018 | 54 min

A les ribes del riu Mekong, on l'accés a l'educació és una lluita diària, sis nens de diferents edats somien amb un futur millor. Al començament de cada història, hi ha un nen que està ansiós per aprendre. Un nen que està decidit a arriscar-se a abandonar la dolorosa realitat d'una vida a la qual s'ha enfrontat des de molt jove. I després hi ha els homes, i les dones que decideixen apropar-se a aquest nen i acompanyar-lo a un futur millor. Com a peces d'un gran trencaclosques, els camins de Prin, Myu Lat, Phout, Pagna, Thookolo i Julieta s'uneixen per explicar una gran aventura: "Créixer" (Grandir). Jill Coulon és directora i xef autodidacta, amb una carrera atípica. Apassionada per la fotografia, els viatges i Àsia, és multifacètica i es defineix a si mateixa com "una autèntica navalla suïssa". En 2018, va dirigir "Grandir" per l'associació Children of the Mekong, que mostra la típica vida d'un nen pobre d'Àsia a través de la història de sis nens.

Dimecres 23 de octubre de 2019, 19.00 h
THE SONG OF THE GRASSROOTS, Dir. Yuda Kurniawan | Indonèsia | 2018 | 107 min

El jove Faixar Merah és el fill de Wiji Thukul, un poeta i activista de drets humans que el règim de Soeharto "va fer desaparèixer" el 1998. Juntament amb Merah Bercerita, una banda establerta el 2010, i recolzat per la seva família, Faixar intenta reviure els poemes del seu pare i crea un àlbum musical. En el context de les eleccions presidencials de 2014, setze anys després de la tragèdia de 1998, Fajar i la seva família posen les seves esperances en un candidat, Joko Widodo, que esperen que resolgui casos de violacions dels drets humans, i que trobi a Wiji Thukul ia altres víctimes. Yuda Kurunawan és llicenciat d'estudis de comunicació d'Indonèsia. Des de 2003, ha treballat a Yogyakarta en el camp àudio visual com a editor de vídeo i director. El 2006 es va mudar a Jakarta per exercir-se com co-director i director de diversos telefilms, pel·lícules, sèries de televisió i documentals. El 2012, va crear Rekam Docs, un grup directors i entusiastes dels documentals.

Dilluns, 28 de octubre de 2019, 19.00 h
PORTRAITS OF A RAINBOW, Dir. Ayumi Nakagawa | Japó | 2018 | 79 min

El famós fotògraf Leslie Kee és sobretot conegut per les seves fotografies de moda i els seus retrats de famosos com Madonna. Treballa a tot el món i viu des de fa vint anys al Japó, un país que coneix un auge del moviment pels drets LGBTQ, encara que són molts els que han de seguir mantenint-hi amaga la seva orientació sexual. El mateix Leslie, sent gai, no pot explicar-ho a la seva família, que resideix a Singapur. Tot i això, s'embarca en un ambiciós projecte per fotografiar deu mil persones LGBTQ, amb l'objecte de fer l'exposició "Out in Japan". La primera vegada, a la conservadora ciutat japonesa de Nara, hi ha poca assistència, però Leslie continua fent retrats. La cineasta Ayumi Nakagawa va seguir a aquest fotògraf durant un any, mentre feia els primers mil retrats. Es va centrar en la vida de quatre persones: una parella de dones que intentaven ser mares, un defensor de les persones amb VIH i un home transgènere en procés de dol després del suïcidi de la seva parella. Pel camí, el mateix Leslie va ser transformant a poc a poc també, gràcies a aquesta experiència commovedora.

Dimecres, 30 de octubre de 2019, 19.00 h
THIS LITTLE LAND OF MINES, Dir. Erin McGoff | Laos | 2018 | 64 min

Cap país mereix ser considerat "el país més bombardejat del món", però si hi ha un país que encara s'ho mereixi menys és la humil terra de Laos. Durant la Guerra del Vietnam, la CIA dels Estats Units va llançar en secret 270 milions de bombes de Laos, un terç de les quals no van arribar a explotar i estan matant a persones innocents actualment. No obstant això, la gent de Laos no viu amargada; són sorprenentment positius, indulgents i resistents davant aquest desafiament. "This Little Land of Mines" revela les increïbles històries reals de la gent de Laos que treballa per aclarir 80 milions de bombes nord-americans sense esclatar. Erin McGoff s'ha llicenciat recentment de l'American University a cinema i arts mediàtiques. Ha produït i dirigit diversos curtmetratges, vídeos musicals, vídeos promocionals a Filadèlfia, Washington, DC i la ciutat de Nova York. Li han concedit una beca del Centre Pulitzer el 2017 pel seu treball de conscienciació sobre els 80 milions de bombes a Laos.

Divendres 8 de novembre de 2019, 19.00 h
ANGKAR, Dir: Neary Adeline Hi ha | Cambodja | 2019 | 71 min

Seguint el retorn del seu pare Khonsaly a Ta Seng, el lloc on va ser deportat durant el genocidi de Khmer Rouge, la cineasta Neary Adeline mostra fins a quin punt la seva tornada a casa després de 30 anys d'exili implica un camí de voluntat i resistència. La càmera captura les converses del seu pare amb els seus antics torturadors i carcellers, persones ja grans que han romàs en el lloc, i ens fa partícips dels horriblement precisos relats d'abusos narrats pels criminals ansiosos per culpar de tot el que ha passat al règim o fins i tot per fer-se passar a si mateixos per víctimes. La pel·lícula transmet que el protagonista s'exposa a si mateix a aquesta situació pel bé de tres generacions: la seva, de la qual ell és un representant com "supervivent d'entre milers de morts"; la generació dels adolescents del poble, que han crescut en la ignorància "sense saber qui eren els seus pares i avis"; i també de la generació de la seva filla, que rep aquesta història que finalment ha vist la llum. La pel·lícula es va presentar al Thessaloniki Documentary Film Festival i l'International Film Festival de Rotterdam. Neary Adeline Hi ha (Cambodja, 1981) va trobar asil a França amb la seva família, on ha crescut en els suburbis de París. Sent una gran apassionada pel cinema, ha obtenir la seva primera càmera de vídeo als setze anys. Ha estudiat arts plàstiques i arts aplicades, treballat amb pel·lícules experimentals, i viatjat pel món amb la seva càmera. La seva primera pel·lícula, "Angkar" (2018), que es va estrenar mundialment al International Film Festival de Rotterdam, és una història sobre la supervivència i la vida rural sota el règim del Khmer Rouge.

Data
09/10/2019 > 08/11/2019
Horari
Del 9 d'octubre al 8 de novembre de 2019 a les 19.00 h
Lloc
B The Travel Brand Xperience
Av. Diagonal, 512
Barcelona
Entrada
Entrada gratuïta fins a completar l'aforament.
Organitza
Casa Àsia i B the travel brand Xperience

Etiquetes

Desplegable
Share to Twitter Share to Facebook Share to LinkedIn Share to Google Reader Share to Yahoo Share to delicious Share to NetVibes Share to Digg Share to Menéame Share to La Tafanera Rss

Cerca al web de Casa Àsia
Casa Asia a la xarxa:
Facebook Twitter Youtube Flickr Spotify LinkedIn Foursquare

Agenda

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic
Descobreix Àsia, país a país


  • Bann_bambu
  • Bann_interculturalidad
  • Bann_affbcn
  • Bann_europa
  • Bann_inhouse
  • Bann_turismo
  • Bann_innova
Casa Asia
Casa Àsia | Seu Social | Recinte de Can Tiana | c/ Bolivia, 56 | 08018 Barcelona | +34 93 368 08 36
Centre Casa Asia - Madrid | Palacio de Cañete | Calle Mayor, 69 | 28013 Madrid | +34 91 360 01 94
© CASA ÀSIA 2016. Avís legal. Produït per rodest