Casa Àsia

Accessos directesCap_casaasia
Política i Societat > Teatre familiar: "Els contes que les ombres conten..."

Teatre familiar: "Els contes que les ombres conten..."

Títeres tradicionales de la isla de Java y de creación propia:

"Contes que les ombres compten" és un viatge exòtic a les històries, paisatges i música de la cultura indonèsia amb titelles de l'illa de Java i de creació pròpia. A través de diferents tècniques d'ombres, Damián i Clementina ens expliquen tres contes tradicionals de diferents illes d'aquell país.

Un gecko que no pot dormir a la llum intermitent que fan les cuques de llum.

Un heroi que salvarà el destí d'un poble amb el seu turbant màgic.

Una trobada entre el sol i dues nenes on s'acordarà les hores de llum en els camps de collita.

Tècnica tradicional Indonèsia (Wayang Kulit) i tècniques contemporànies.

Espectacle familiar. Recomanat a partir dels 3 anys. Idiomes original: Bilingüe (català i castellà). Durada: 45 minuts

QUI ÉS EL GECKO?

El Gecko és un dels protagonistes de les històries del primer espectacle de la companyia, una de les espècies de llangardaixos més grans que existeixen, originals d'Àsia. En la tradició europea i ben estès per tot occident és un altre animal (que també comença per G) el que porta les botes. La companyia combina diferents tradicions per explicar històries i posar en escena espectacles plens de significats.

La Cia. El gecko amb botes

La companyia la conformen la titellaire i artista visual catalana, Clementina Kurakura, el director, actor i dramaturg argentí, Damián Bojorque i l'actriu italiana Susanna Bolgna. Des de dos parts del món, Amèrica del Sud i Europa, Damià i Clementina es van trobar en una de tercera, a Àsia, a fi de crear i treballar amb l'element artístic més característic d'aquest continent: les ombres. Durant aquest any han estat creant i actuant junts amb aquest mitjà, explorant les tècniques d'ombra tradicionals, així com incorporant les seves pròpies innovacions. Allà, a Indonèsia, va néixer el grup.

En 2016 són seleccionats per a la Residència de creació escènica del Poble Espanyol (Barcelona), on crearan la peça Les ombres que conten contes i molt seguidament la residència del Centre Cívic Can Felipa (Barcelona), on crearan l'obra A pescar, a més de realitzar conjuntament intervencions comunitàries amb escoles del barri.

L'any 2018, són seleccionats per a la creació en coproducció de l'espectacle EL LABERINT, al costat de la companyia "Controluce" de Torino, Itàlia. També comencen el treball en col·laboració amb el Gemelan Penempaan Guntur, per a la sonorització en viu del seu espectacle Les ombres que conten contes.

Al 2019 porten a terme el projecte unfolding Dialogue's Light amb el suport del programa "Voices of Culture" de la Comissió Europea, per a la producció d'un espectacle i posterior tour per Egipte al costat del "Arab Origami Center", d'Alexandria.

Des de la seva creació porten participant en més de 50 festivals, actuant en diferents teatres i impartint diferents tallers.

CLEMENTINA, ha dedicat bona part de la seva vida al món de l'educació, sempre combinant-ho amb diversos projectes artístics. Des del 2015 va apostar de ple per les titelles. DAMIÁN, porta més de deu anys dedicat al teatre. Ha format part del grup de teatre infantil "La grossa blau" (Argentina) per més de 3 anys, actuant amb ells en diverses províncies d'Argentina com també a Turquia; Indonèsia i Tailàndia.

SUSANNA és actriu, iogui, performer i dissenyadora de so. Es va acostar per primera vegada al teatre el 2005 treballant amb la companyia de teatre i dansa Sisisna Augusta a Itàlia i des de llavors ha anat formant-se com a artista i persona viatjant pel món.

Crítica per Toni Rumbau

"... Un treball de gran qualitat que a més introdueix l'espectador en un triple registre d'encreuament cultural: la saviesa de l'escola teatral argentina, la riquesa plàstica d'una titellaire catalana oberta al món i a l'aventura, i una de les tradicions més importants encara vives: la del Wayang Kulit d'Indonèsia. ¡Per llepar-se els dits! "... (Toni Rumbau)

Casa Àsia dóna suport al projecte a través del Programa "Àsia a Escena".

Data
09/11/2019 > 24/11/2019
Horari
Del 9 al 24 de novembre. Dissabtes i diumenges a les 17.00 hores
Activitats de les 10.00 h a les 18.00 h. Concert a les 17.30 h
Lloc
Sala Fènix Barcelona
Carrer de Riereta, 31
Barcelona
Entrada

Entrades: entre 5 i 8 euros.

Comprar entrades.

Organitza
Cia. El gecko con botas, Sala Fénix, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona, Generalitat de Catalunya, Raval Sud i Casa Àsia

Documents

Desplegable
03/10/2019

Informació relacionada

Desplegable

Etiquetes

Desplegable
Share to Twitter Share to Facebook Share to LinkedIn Share to Google Reader Share to Yahoo Share to delicious Share to NetVibes Share to Digg Share to Menéame Share to La Tafanera Rss

Cerca al web de Casa Àsia
Casa Asia a la xarxa:
Facebook Twitter Youtube Flickr Spotify LinkedIn Foursquare

Agenda

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic
Descobreix Àsia, país a país


  • Bann_bambu
  • Bann_interculturalidad
  • Bann_affbcn
  • Bann_europa
  • Bann_inhouse
  • Bann_turismo
  • Bann_innova
Casa Asia
Casa Àsia | Seu Social | Recinte de Can Tiana | c/ Bolivia, 56 | 08018 Barcelona | +34 93 368 08 36
Centre Casa Asia - Madrid | Palacio de Cañete | Calle Mayor, 69 | 28013 Madrid | +34 91 360 01 94
© CASA ÀSIA 2016. Avís legal. Produït per rodest