Casa Àsia

Accessos directesCap_casaasia
Política i Societat > Cicle de concerts: "Antoni Tàpies i les músiques d’Àsia"

Cicle de concerts: "Antoni Tàpies i les músiques d’Àsia"

Ciclo de conciertos:

Es tracta d'un cicle de concerts que ens apropa a algunes idees presents a l’obra d’Antoni Tàpies vinculades a diverses cultures d’Àsia, concretament l’índia, la japonesa i la xinesa.

El proper concert del cicle estarà dedicat a la música japonesa amb un dels seus instruments més emblemàtics, la flauta shakuhachi, a càrrec dels mestres Kaoru Kakizakai i Horacio Curti, i tindrà lloc a la Fundació Antoni Tàpies el dimecres 9 d’octubre del 2019, a les 19.00 h.

El tercer concert del cicle estarà dedicat a la música xinesa. La gran intèrpret xinesa Cheng Yu ens oferirà un concert de pipa, llaüt xinès, en un concert que ens permetrà apropar-nos a les sonoritats de la música d’aquesta cultura mil·lenària. Aquest últim concert del cicle tindrà lloc el dimecres 13 de novembre de 2019, a les 19.00 h.

Ambdues concerts duraran 60 minuts.

Kaoru Kakizakai

Kaoru Kakizakai és un gran mestre de shakuhachi japonès, deixeble del gran Yokyama Katsuya. Músic de reconeixement internacional, no només és especialista en el repertori honkyoku, peces originades en la pràctica de meditació dels monjos zen anomenats komuso, sinó que és un dels principals intèrprets mundials de les obres de Tōru Takemitsu que involucren shakuhachi.

Ha ensenyat i ofert concerts a Àsia, Europa, Àfrica, Amèrica del Nord i del sud col·laborant amb artistes de la talla de Maria João Pires i Seiji Ozawa entre d’altres.

Entre els seus nombrosos discos destaquen Koten Shakuhachi I i Koten Shakuhachi II.

Actualment a més de la seva tasca com a intèrpret és el professor associat en el Tòquio College of Music i president del Kokusai Shakuhachi Kenshukan de Chichibu al Japó.

Més informació sobre l’artista http://www.kakizakai.com/

Horacio Curti

Horacio Curti s’ha educat al Japó amb el mestre Kaoru Kakizakai rebent en 2004 el seu títol de mestre (shakuhachi shihan), transformant-se en el primer mestre de shakuhachi d’Espanya.

Entre altres activitats, ha donat concerts i ensenyat a Amèrica del Nord i Sud, Europa i Àsia; ha publicat dos discos en solitari, Ichi i Home is Now, i ha actuat com a solista al costat de l’Orquestra Nacional d’Espanya.

Resident a Barcelona i format com a etnomusicòleg, és actualment professor de l’Escola Superior de Música de Catalunya i coordinador del seu Programa de Músiques d’Àsia.

Més informació sobre l’artista http://www.shakuhachi.es/

Cheng Yu

Cheng Yu és internacionalment reconeguda com a virtuosa de la pipa i el guqin xinesos. El 1988 va ser seleccionada com solista per a l’Orquestra Nacional Tradicional Xinesa a Pequín. Investigadora especialitzada en música xinesa, va obtenir el seu doctorat en etnomusicologia a la SOAS University of London (Escola d’Estudis Orientals i Africans de Londres).

Cofundadora del UK Chinese Ensemble i del reconegut Silk String Quartet, ha interpretat la pipa i el guqin en mes de quaranta països i ha publicat diversos àlbums amb aquests dos instruments.

Resident a Londres, actualment ensenya i investiga a la SOAS University of London.

Més informació sobre l’artista http://www.ukchinesemusic.com/cy.htm

Més informació sobre l’instrument i la seva música:Data
09/10/2019 > 13/11/2019
Horari
Dimecres 9 d'octubre de 2019, a les 19.00 h i dimecres 13 de novembre de 2019, a les 19.00 h
Lloc
Fundació Antoni Tàpies
Carrer d'Aragó, 255
Barcelona
Entrada
Preu: 10 euros.
Aforament limitat. Inscripció prèvia: [email protected]
Organitza
Fundació Antoni Tàpies, amb la col·laboració amb el programa de músiques d'Àsia de l'Escola Superior de Música de Catalunya i Casa Àsia.

Informació relacionada

Desplegable
03-10-2019

Etiquetes

Desplegable
Share to Twitter Share to Facebook Share to LinkedIn Share to Google Reader Share to Yahoo Share to delicious Share to NetVibes Share to Digg Share to Menéame Share to La Tafanera Rss

Cerca al web de Casa Àsia
Casa Asia a la xarxa:
Facebook Twitter Youtube Flickr Spotify LinkedIn Foursquare

Agenda

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic
Descobreix Àsia, país a país


  • Bann_bambu
  • Bann_interculturalidad
  • Bann_affbcn
  • Bann_europa
  • Bann_inhouse
  • Bann_turismo
  • Bann_innova
Casa Asia
Casa Àsia | Seu Social | Recinte de Can Tiana | c/ Bolivia, 56 | 08018 Barcelona | +34 93 368 08 36
Centre Casa Asia - Madrid | Palacio de Cañete | Calle Mayor, 69 | 28013 Madrid | +34 91 360 01 94
© CASA ÀSIA 2016. Avís legal. Produït per rodest