Casa Àsia

Accessos directesCap_casaasia
Política i Societat > Conferència "El Brexit i l’Àsia: tornem a un futur de finals del segle XIX?"

Conferència "El Brexit i l’Àsia: tornem a un futur de finals del segle XIX?"

Conferencia

Fa tres anys, el juny del 2016, un referèndum sobre l’adhesió britànica a la Unió Europea indicava en aquell moment concret que els britànics, per un marge de votants molt petit, volien sortir de la UE. Des d’aleshores han canviat moltes coses i moltes coses no han canviat gens.

Si la Gran Bretanya abandonarà la Unió Europea el 31 d'octubre segueix sent incert. Del que sí tenim la certesa és que el Brexit ha esdevingut un emblema del nacionalisme populista creixent a Europa i a arreu del món. També ha alimentat les tensions geopolítiques en un món cada cop més turbulent.

Tanmateix, com afectarà el Brexit directament i indirecta a l’Àsia? El govern del Regne Unit ja ha posat en marxa la política exterior de la "Gran Bretanya Global", basada en gran mesura en la idea de redescobrir la posició del país com a nació comercial mundial independent. Probablement, Gran Bretanya té els vincles econòmics i diplomàtics més forts amb l’Àsia que qualsevol altre país europeu.

El professor Christopher Dent explorarà com pot ser que evolucionin els vincles entre l’Àsia i la Gran Bretanya si finalment es produeix el Brexit i defensarà la tesi que el rerefons geopolític d’aquesta relació serà un món que s’assemblarà molt a l’ordre turbulent internacional de finals del segle XIX, caracteritzat per un populisme creixent, el proteccionisme comercial i una gran rivalitat de poder. Tot plegat tindrà un impacte significatiu sobre els vincles futurs de l’Àsia amb la Gran Bretanya.

La conferència es desenvoluparà en anglès i no hi haurà servei de traducció.

Paraules de benvinguda:
Rafael Bueno, director de Política, Societat i Programes Educatius, Casa Àsia

Presenta:
Sara Rovira Esteva, professora del Departament de Traducció i d'Interpretació i d'Estudis d'Àsia Oriental de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i presidenta de l'Associació Espanyola d'Estudis d'Àsia Oriental (AEEAO)

Conferència a càrrec de:
Dr. Christopher Dent (Edge Hill University, Regne Unit), destacat investigador en el camp d'estudi de l'impacte regional de l'Àsia oriental en el sistema econòmic global, especialment, en els àmbits de la integració política, el comerç internacional i el desenvolupament sostenible. Les seves investigacions uneixen l'enfocament interdisciplinari amb l'anàlisi regional, el que les situa en l'avantguarda de la reflexió acadèmica sobre el canvi econòmic i sociopolític d'Àsia oriental en el context de la globalització. És autor d'un centenar d'articles i capítols de llibre publicats en editorials i revistes d'impacte internacional, i ha escrit i editat gairebé una quinzena de llibres: East Asian Regionalism: 2nd Edition (Routledge, 2016); Renewable Energy in East Asia: Towards a New Developmentalism (Routledge, 2014); China and Africa Development Relations (Routledge, 2010); East Asian Regionalism (Routledge, 2008); China, Japan and Regional Leadership in East Asia (Edward Elgar, 2008); New Free Trade Agreements in the Asia-Pacific (Palgrave Macmillan, 2006); Asia-Pacific Economic and Security Co-operation: New Regional Agendes (Palgrave Macmillan, 2003).

Data
15/10/2019 19:00 h
Horari
Dimarts, 15 d'octubre de 19.00 h a 20.30 h
Lloc
Can Jaumandreu
Carrer Perú, 52
Barcelona
Entrada
Entrada gratuïta amb inscripció prèvia.
Organitza
Casa Àsia, Facultat de Traducció i Interpretació de la UAB, Grup d'investigació GREGAL i l'AEEAO.

Etiquetes

Desplegable
Share to Twitter Share to Facebook Share to LinkedIn Share to Google Reader Share to Yahoo Share to delicious Share to NetVibes Share to Digg Share to Menéame Share to La Tafanera Rss

Cerca al web de Casa Àsia
Casa Asia a la xarxa:
Facebook Twitter Youtube Flickr Spotify LinkedIn Foursquare

Agenda

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic
Descobreix Àsia, país a país


  • Bann_bambu
  • Bann_interculturalidad
  • Bann_affbcn
  • Bann_europa
  • Bann_inhouse
  • Bann_turismo
  • Bann_innova
Casa Asia
Casa Àsia | Seu Social | Recinte de Can Tiana | c/ Bolivia, 56 | 08018 Barcelona | +34 93 368 08 36
Centre Casa Asia - Madrid | Palacio de Cañete | Calle Mayor, 69 | 28013 Madrid | +34 91 360 01 94
© CASA ÀSIA 2016. Avís legal. Produït per rodest