Casa Àsia

Accessos directesCap_casaasia
Economia i Empresa > Debat: “El paper de la tecnologia en el conflicte entre els Estats Units i la Xina”

Debat: “El paper de la tecnologia en el conflicte entre els Estats Units i la Xina”

Debate: “El papel de la tecnología en el conflicto entre Estados Unidos y China” - img 2

El desenvolupament de la innovació a la Xina durant els últims anys ha estat espectacular: el país ha estat capaç de desenvolupar un ecosistema de grans empreses, inversors i emprenedors que, amb el suport de polítiques públiques favorables, ha convertit la Xina en un dels països capdavanters a nivell mundial en sectors com la infraestructura per a les telecomunicacions, els telèfons mòbils, la intel·ligència artificial, i fintech, entre molts altres.

Aquest ascens ha estat vist amb recel pels Estats Units, fins a l'extrem de vetar l'accés a la tecnologia americana a una de les principals empreses tecnològiques xineses: Huawei.

En aquest debat, que comptarà amb la presència d'experts en temes d'innovació i en la Xina, analitzarem, entre d'altres aspectes, la capacitat d'innovació que realment té la Xina i les seves empreses, les diferències existents entre l'ecosistema innovador a la Xina, els Estats Units i a Europa, el creixement i l'expansió internacional de les grans multinacionals xineses, els possibles escenaris del conflicte entre els Estats Units i la Xina des del punt de vista tecnològic, i el paper d'Europa davant d’aquesta situació.

Un debat que també abordarà les conseqüències d’aquest conflicte que enfronta les dues grans economies del planeta, no només en l'àmbit comercial i tecnològic, sinó que amenaça l'estabilitat global.

Paraules d'obertura:

David Navarro, director general de Casa Asia

Lin Nan, Consol General de Xina a Barcelona

Presenta:
Amadeu Jensana, director d'Economia i Empresa de Casa Àsia

Participen:
Lourdes Casanova, Senior Lecturer, Director Emerging Markets Institute, Cornell S.C. Johnson College of Business, Cornell University (Nova York)

Isidre Ambrós, periodista, corresponsal de La Vanguardia a Àsia (2008-2018)

Perfils

Lourdes Casanova és professora titular i directora de l'Institut de Mercats Emergents de la Johnson School of Management de la Universitat de Cornell a Nova York. S'ha especialitzat en negocis internacionals amb un enfoc en les multinacionals de mercats emergents. Ha estat consultora del Banc Interamericà de Desenvolupament i ha dirigit programes executius a INSEAD per a alts directius com Telefónica, BBVA, Cemex i la Confederació Brasilera d'Indústries. És membre fundador de l'Emerging Multinationals Research Network i cofundadora del Ithaca Hub of Global Shapers. El seu últim llibre, juntament amb Anne Miroux, és "The Era of Chinese Multinationals: How Chinese Companies Are Conquering the World".

Isidre Ambrós és periodista. Expert en assumptes polítics i econòmics d'Àsia-Pacífic i Europa. Ha treballat per al diari La Vanguardia des de 1984 fins a l'estiu del 2018. Ha estat corresponsal per a aquest diari a Hong Kong (2015-2018), Pequín (2008-2015), Berlín (2007-2008) i abans a Brussel·les (1990- 1998). És autor dels llibres 30 Europes (2004) i Management mediterrani. Una alternativa al management anglosaxó (2003). És llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona.

 

 

Data
20/06/2019 18:30 h
Horari
Dijous 20 de juny, de 18.30 h a 21.00 h
Lloc
Can Jaumandreu
c/ Perú, 52
Barcelona
Entrada
Entrada gratuïta amb inscripció prèvia.
Organitza
Casa Àsia

Documents

Desplegable

Etiquetes

Desplegable
Share to Twitter Share to Facebook Share to LinkedIn Share to Google Reader Share to Yahoo Share to delicious Share to NetVibes Share to Digg Share to Menéame Share to La Tafanera Rss

Cerca al web de Casa Àsia
Casa Asia a la xarxa:
Facebook Twitter Youtube Flickr Spotify LinkedIn Foursquare

Agenda

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic
Descobreix Àsia, país a país


  • Bann_bambu
  • Bann_interculturalidad
  • Bann_affbcn
  • Bann_europa
  • Bann_inhouse
  • Bann_turismo
  • Bann_innova
Casa Asia
Casa Àsia | Seu Social | Recinte de Can Tiana | c/ Bolivia, 56 | 08018 Barcelona | +34 93 368 08 36
Centre Casa Asia - Madrid | Palacio de Cañete | Calle Mayor, 69 | 28013 Madrid | +34 91 360 01 94
© CASA ÀSIA 2016. Avís legal. Produït per rodest