Casa Àsia

Accessos directesCap_casaasia
Educació > Jornada teòrica-pràctica: "Transcendir i integrar el sofriment. Ensenyaments des del budisme, el ioga i l'advaita vedanta"

Jornada teòrica-pràctica: "Transcendir i integrar el sofriment. Ensenyaments des del budisme, el ioga i l'advaita vedanta"

Jornada teórica-práctica:

Recorrem a tres tradicions sapiencials de l'Índia per reflexionar de forma pràctica sobre el sofriment i com arribar a transcendir-lo través de la seva integració. Budisme, hinduisme i ioga, tal com ho va exposar el savi Patañjali, ens donen algunes claus que segueixen sent de gran actualitat. En aquest taller veurem algunes d'elles i les acompanyarem d'exercicis pràctics, que facilitaran la comprensió experiencial.

Continguts:

Budisme: 09.30 h - 11.30 h
1. Funcionament i dinàmica del sofriment.
2. Experimentar i curar el sofriment.
3. Exercici: del dolor apropiat al dolor pur.

Ioga: 12.00 h - 14.00 h
1. La indepedència interior, la pau mental i el sofriment en Ioga Sutras. Coherència cardíaca / sincronicitat hemisfèrica. Pràctica.
2. Patiment Vs Veritat. La ignorància com absència de visió de la "realitat" generadora de sofriment.
El pensament i la seva relació amb el sofriment.
3. Els kleshas o obstacles que generen patiment. Revisió pràctica.
4. Independència interior i pau interior. Pensar la interrelació i el nexe d'unió entre totes dues.

Advaita Vedanta: 16.00 h - 18.00 h
1. En què consisteix el sofriment?
2. Exercici pràctic: Qui sóc jo?
3. De la comprensió al desinterès
4. L'alegria de ser.

A càrrec de:

Teresa Gaztelu, doctora en Filosofia per la Universitat Complutense de Madrid, amb la tesi: Una lectura del budisme antic des de la Pràctica filosòfica. Màster en Filosofia Contemporània per la Universitat de Paris Sorbonne, amb la tesina titulada El dualisme i la seva superació en Cioran i Nagarjuna. Llicenciada en Filosofia per la Universitat Complutense de Madrid. Va participar en el Curs de Formació i Entrenament de Filòsofs Assessors de ASEPRAF (Associació Espanyola per a la Pràctica i l'Assessorament Filosòfics) i en Assessorament Filosòfic sapiencial de la mà de Mónica Cavallé.

És professora de les assignatures Filosofies no occidentals, Seminari de recerca: Filosofia pràctica, i Antropologia i Fenomenologia de les Religions a la Universitat Pontifícia de Comillas a Madrid, i ho va ser del Seminari de Filosofia budista que va oferir la Facultat de Filosofia de la Universitat Complutense de Madrid (2015-2018). Imparteix conferències i tallers sobre filosofia com a forma de vida i sobre filosofies orientals (Institut d'Arts i Humanitats, Casa Àsia, Centre Cultural de la Xina, Ateneu de Madrid) i escriu en mitjans especialitzats i divulgatius. Té una consulta de Pràctica filosòfica (Acompanyament filosòfic) a Madrid i atén també per vídeo-conferència (www.teresagaztelu.com).

Nale Parada, llicenciada en Filosofia per la Universitat de Barcelona UB. Postgrau d'Aptitud Pedagògica per la Universitat de Barcelona UB. Actualment doctorand en filosofia del ioga. Formada en els diferents llinatges del ioga i impulsada per inquietuds filosòfiques i espirituals, durant molts anys va indagar en el "Ioga de la contemporaneïtat", i donada la seva formació fruit de l'amor cap a la filosofia, en les arrels i profunditats del Ioga. Tot això unit, en el moment adequat, ha donat lloc al Programa de Formació de Professors de Ioga de l'Assoc. De ioga i filosofia.

Montserrat Simón, llicenciada en Filosofia per la Universitat Autònoma de Barcelona, ​​va realitzar estudis de postgrau en Història de les Religions a la Universitat de Barcelona i de Diploma en Sànscrit a la Banaras Hindu University. En el temps que va residir a l'Índia va estudiar, de la mà d'erudits i de renunciants, les tradicions filosòfiques més rellevants de l'hinduisme i va aprofundir especialment en l'advaita vedanta. Posteriorment, ha seguit investigant en l'àmbit de les filosofies orientals. Practica ioga des de fa quinze anys. Formada en Assessorament Filosòfic sapiencial amb Mónica Cavallé i en Focusing. En l'actualitat es dedica a l'assessorament filosòfic (www.montserratsimon.com) i imparteix cursos i tallers sobre filosofies orientals i ioga.

Data
25/04/2019 09:30 h
Horari
Dijous 25 d'abril de 2019, de 9.30 h a 14.00 h i de 16.00 h a 18.00 h
Lloc
Centre Casa Àsia-Madrid
Palacio de Cañete
c/ Mayor 69, 1ª planta · Aula 1
Madrid
Entrada
Preu: 45 euros.
Organitza
Casa Àsia

Etiquetes

Desplegable
Share to Twitter Share to Facebook Share to LinkedIn Share to Google Reader Share to Yahoo Share to delicious Share to NetVibes Share to Digg Share to Menéame Share to La Tafanera Rss

Cerca al web de Casa Àsia
Casa Asia a la xarxa:
Facebook Twitter Youtube Flickr Spotify LinkedIn Foursquare

Agenda

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic
Descobreix Àsia, país a país


  • Bann_bambu
  • Bann_interculturalidad
  • Bann_affbcn
  • Bann_europa
  • Bann_inhouse
  • Bann_turismo
  • Bann_innova
Casa Asia
Casa Àsia | Seu Social | Recinte de Can Tiana | c/ Bolivia, 56 | 08018 Barcelona | +34 93 368 08 36
Centre Casa Asia - Madrid | Palacio de Cañete | Calle Mayor, 69 | 28013 Madrid | +34 91 360 01 94
© CASA ÀSIA 2016. Avís legal. Produït per rodest