Casa Àsia

Accessos directesCap_casaasia
Política i Societat > Jornades del Japó: descobreix l'art del Ikebana. Xerrada-demostració i taller amb la mestra Mitsuyo Sadohara

Jornades del Japó: descobreix l'art del Ikebana. Xerrada-demostració i taller amb la mestra Mitsuyo Sadohara

Jornadas de Japón: descubre el arte del Ikebana. Charla-demostración y taller con la maestra Mitsuyo Sadohara - IMG 2

En el marc de les Jornades del Japó a Casa Àsia, l'especialista en Ikebana, Mitsuyo Sadohara, de nom artístic Hama Sadohara, ens oferirà una xerrada-demostració i taller d'Ikebana.

L'Ikebana és un art tradicional japonès basat en les composicions de flors i d'altres elements vegetals. No obstant això, aprendre Ikebana no es redueix a estudiar un conjunt de tècniques i formes d'arranjament floral, i en això rau precisament el profund atractiu d'aquest art mil·lenari.

Amb aquesta activitat descobrirem i viurem de primera mà aquest antic art.

La mestra Mitsuyo Sadohara és membre de la Sogetsu Teachers Association, de la seu de Kanagawa de l'Escola d'Ikebana Sogetsu, de Ichinokai, professora de l'Escola d'Ikebana Sogetsu a Culture SA i diplomada per l'Escola d'Ikebana Sogetsu, primera categoria, riji (grau superior).

Originària de Yokohama, es va incorporar a l'escola d'Ikebana Sogetsu el 1980. Inspirada per la pel·lícula Antoni Gaudí (1984) dirigida pel llavors gran Mestre de l'escola i també director de cinema Hiroshi Teshigahara, va realitzar el seu primer viatge a Barcelona el 1985, una experiència tan impressionant que el va animar a repetir la visita més tard. En els seus viatges posteriors va conèixer a diverses persones que estimaven l'Ikebana. La seva motivació la va empènyer a oferir demostracions i workshops per difondre aquest art floral japonès i promoure l'intercanvi internacional.

Des de 1988, presenta les seves obres d'Ikebana en exposicions tant de l'escola com d'altres organitzacions com bancs, restaurants, etc. El 1994 va començar a fer classes a Yokohama i més tard en empreses i escoles de Tòquio i Kanagawa. A partir de 2016 es dedica a divulgar aquest art a Barcelona.

Programa

-Presentació a càrrec de:
Naohito Watanabe, Cònsol General del Japó a Barcelona
Rafael Bueno, director de Política, Societat i Programes Educatius, Casa Àsia

-Xerrada demostració a càrrec de la mestra Hama Sadohara
Què és l'Ikebana? Descobrint les particularitats de l'ikebana a través de l'observació

Taller d'Ikebana a càrrec de la mestra Hama Sadohara i 8 persones del públic
Es durà a terme un sorteig entre els assistents per triar a l'atzar a 8 persones que, sota les indicacions de la mestra i amb els estris típics d'aquest art, podran crear el seu propi arranjament floral. La resta d'assistents podrà observar el procés de naixement de cada obra, així com escoltar les diferents explicacions al voltant de cada peça.

Aquest acte s'emmarca en el 150 aniversari de l'establiment de les relacions diplomàtiques entre Espanya i Japó.

Data
24/04/2018 18:30 h
Horari
Dimarts 24 d'abril a les 18.30 h
Lloc
Seu de Casa Àsia
Recinte Modernista de Sant Pau
Pavelló de Sant Manuel
c/ Sant Antoni Maria Claret, 167
Barcelona
Entrada
Entrada gratuïta amb inscripció prèvia.
Organitza
Consolat General del Japó a Barcelona i Casa Àsia en el marc de Beyond 2020

Etiquetes

Desplegable
Share to Twitter Share to Facebook Share to LinkedIn Share to Google Reader Share to Yahoo Share to delicious Share to NetVibes Share to Digg Share to Menéame Share to La Tafanera Rss
Casa Asia
Casa Àsia | Seu Social | Pavelló de Sant Manuel. Recinte Modernista de Sant Pau | Sant Antoni Maria Claret, 167 | 08025 Barcelona | +34 93 368 08 36
Centre Casa Asia - Madrid | Palacio de Cañete | Calle Mayor, 69 | 28013 Madrid | +34 91 360 01 94
© CASA ÀSIA 2016. Avís legal. Produït per rodest