Casa Àsia

Accessos directesCap_casaasia
Política i Societat > Jornades del Japó: espectacle del grup Amane amb shamisen i wadaiko

Jornades del Japó: espectacle del grup Amane amb shamisen i wadaiko

Jornadas de Japón: espectáculo del grupo Amane con shamizen y wadaiko - IMG 2

En el marc de les Jornades de Japó, el duo Amane oferirà un espectacle de música i ball el dimecres 25 d'abril a les 19 hores a la seu de Casa Àsia. Amane, d'Hokkaido, nord del Japó, format per Yuga Toba i Chie Ogawa, està especialitzat en cançons i danses tradicionals nipones, així com en els instruments clàssics shamisen (llaüt japonès) i wadaiko (tambor japonès).

Han realitzat concerts, tallers i conferències en escenaris nacionals i internacionals.

A través dels seus espectacles i xerrades, tenen com a objectiu apropar al públic general la cultura mil·lenària del Japó per sentir-la en primera persona, emocionar-se, asserenar-se i divertir-se amb cadascuna de les seves múltiples facetes.

En les seves actuacions es presta especial atenció a la comunicació entre el públic i els artistes, així com a la creació d'un ambient agradable i jovial. A més a més del format escènic compten també amb tallers i activitats participatives.

Espectacle a càrrec de:

- Yuga Toba és un especialista en cant, shamisen (llaüt japonès), taiko (tambor japonès) i dansa. És Ambaixador Furusato de l'illa de Sado. Ha rebut la distinció d'Artista Akarenga per part del govern prefectural de Hokkaido, que condecora músics destacats i els convida a tocar al icònic edifici governamental conegut com Akarenga, a la ciutat de Sapporo. Crea música i dissenys inspirats en les seves investigacions sobre els costums, cultura, arts i estils de vida passats i presents de diferents llocs que visita en persona, per després transmetre tant dins com fora del Japó el 'amor', 'llibertat' i 'possibilitats 'que descobreix en cada tradició.

- Chie Ogawa està especialitzada en dansa i taiko (tambor japonès). A través del seu dansa i el seu ritme busca expressar un profund respecte i agraïment a la natura pels seus dons, com l'abundància que ens proporciona la terra o el benestar i alegria que ens atorguen la llum i el vent.

Trajectòria:

Yuga Toba comença la seva carrera en solitari el 2014. Durant els dos anys següents actua al Festival Internacional d'Art de Sapporo, entre d'altres, a més a més d'oferir concerts a Barcelona (Espanya) i Taipei (Taiwan). Al 2016 neix el duo Amane. Des de llavors, els dos artistes han ofert espectacles per tot Japó i col·laborat amb mitjans locals com emissores de ràdio.

Presentació a càrrec de:
- Kei Matsushima, encarregat d'Afers Culturals del Consolat General del Japó a Barcelona
- Gaëlle Patin Laloy, responsable del Programa Diversitat i Interculturalitat, Casa Àsia

Més informació del grup: http://yugatoba.com/

Data
25/04/2018 19:00 h
Horari
Dimecres 25 d'abril a les 19.00 h
Lloc
Seu de Casa Àsia
Recinte Modernista de Sant Pau
Pavelló de Sant Manuel
c/ Sant Antoni Maria Claret, 167
Barcelona
Entrada
Entrada gratuïta amb inscripció prèvia.
Organitza
Consolat General del Japó a Barcelona i Casa Àsia en el marc de Beyond 2020

Etiquetes

Desplegable
Share to Twitter Share to Facebook Share to LinkedIn Share to Google Reader Share to Yahoo Share to delicious Share to NetVibes Share to Digg Share to Menéame Share to La Tafanera Rss
Casa Asia
Casa Àsia | Seu Social | Pavelló de Sant Manuel. Recinte Modernista de Sant Pau | Sant Antoni Maria Claret, 167 | 08025 Barcelona | +34 93 368 08 36
Centre Casa Asia - Madrid | Palacio de Cañete | Calle Mayor, 69 | 28013 Madrid | +34 91 360 01 94
© CASA ÀSIA 2016. Avís legal. Produït per rodest