Casa Àsia

Accessos directesCap_casaasia
Política i Societat > Teyfur Music Ensemble en concert per celebrar el Noruz

Teyfur Music Ensemble en concert per celebrar el Noruz

Noruz

Celebrarem el Noruz, l'any nou persa, amb un concert del grup iranià Teyfur, que tindrà lloc el dissabte 24 de març a les 12.00 h al Conservatori Municipal de Música de Barcelona.

El grup, format per un cantant i cinc músics, oferirà un concert d'una hora durada en què ens descobrirà els sons d'instruments perses com el santur, ney, tar, kamancheh i de la percussió juntament amb cançons poètiques.

També es presentés el "estovalles de les set esses", element tradicional en la celebració del Noruz.

El grup Teyfur té com a objectiu difondre la música tradicional persa, a més a més de donar a conèixer l'herència cultural i musical de la seva terra al públic internacional. Aquest està format per Mahyar Shadravan (cantant), Amin Dadvari (percussió), Mehrdad Nasirshoeibi (santur), Amir Hossein Siavashpur (ney), Seyyed Hamid Etemadnia (tar) i Farshad Rostami (kamancheh).

El Nowruz (نوروز en persa) coincideix amb l'equinocci de primavera i és el primer dia del calendari persa, que se celebra a l'Iran i també a Kazakhstan, Azerbaidjan, Afganistan, Uzbekistan, Tadjikistan, Turkmenistan, el Pakistan, Turquia i en algunes regions de l'Índia, entre altres països.

L'any nou persa simbolitza l'inici del nou cicle vital després de l'hivern i l'arribada de la llum i la fertilitat de la primavera. Seguint la tradició, es netegen les cases en els dies previs a la seva celebració, i les famílies es reuneixen al voltant d'una taula on es disposen set objectes o fruits el nom comença a persa per la lletra "s" (llavors de blat, llenties , sabzeh, etc.), representant el renaixement, la salut, la prosperitat, i la felicitat juntament amb la Sagrada Escriptura, un mirall i una peixera per la sort. En els dies següents es visiten familiars i amics, es canta als carrers i s'encenen fogueres acompanyades d'en Hayi Firuz, un personatge amb la cara negra que transmet bons auguris.

El Noruz és des de 2009 part del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la Unesco.

El grup Teyfur està composat per Mahyar Shadravan (cantant), Amin Dadvari (percusió), Mehrdad Nasirshoeibi (santur), Amir Hossein Siavoshpur (ney), Seyyed Hamid Etemadnia (tar), Farshad Rostami (kamancheh).Data
24/03/2018 12:00 h
Horari
24 de març a les 12.00 h
Lloc
Auditori del Conservatori Municipal de Música de Barcelona
Bruc, 110-112
Barcelona
Entrada

Les entrades gratuïtes es distribuiran a partir de les 11.30 h per ordre d'arribada del públic fins a completar l'aforament.

Organitza
Conselleria Cultural de l'Ambaixada de la R.I. de l'Iran a Espanya, Teyfur Ensemble, Casa Àsia, Conservatori Municipal de Música de Barcelona

Informació relacionada

Desplegable

Etiquetes

Desplegable
Share to Twitter Share to Facebook Share to LinkedIn Share to Google Reader Share to Yahoo Share to delicious Share to NetVibes Share to Digg Share to Menéame Share to La Tafanera Rss
Casa Asia
Casa Àsia | Seu Social | Pavelló de Sant Manuel. Recinte Modernista de Sant Pau | Sant Antoni Maria Claret, 167 | 08025 Barcelona | +34 93 368 08 36
Centre Casa Asia - Madrid | Palacio de Cañete | Calle Mayor, 69 | 28013 Madrid | +34 91 360 01 94
© CASA ÀSIA 2016. Avís legal. Produït per rodest