Casa Àsia

Accessos directesCap_casaasia
Política i Societat > Màster Class amb Fan Xiaomei: "La reina del retall de paper" en el marc de l'Any Nou Xinès

Màster Class amb Fan Xiaomei: "La reina del retall de paper" en el marc de l'Any Nou Xinès

Máster Class con Fan Xiaomei: “La Reina del Papel Recortado” en el marco del Año Nuevo Chino - IMG 2

Xiaomei o "La reina del retall de paper" compartirà la seva experiència com a artista i el seu art de retall de paper en una Màster Class organitzada per Casa Àsia amb la col·laboració de la Fundació Institut Confuci de Barcelona el proper dimecres 21 de febrer a les 19.00 h.

L'art del retall de paper és un dels més emblemàtics de la Xina i consisteix a retallar paper tot creant diverses figures o caràcters, amb la simple ajuda d'unes tisores i de la pròpia imaginació. En aquesta ocasió Xiaomei retallarà papers en directe i portarà unes peces de diverses mides per exposar davant el públic. Xiaomei portarà alguns exemples de la seva obra en petit format que es podran adquirir in  situ.

Aquest art es sol transmetre de generació en generació, com li va passar a Xiaomei, la qual va aprendre de les mans de la seva pròpia mare. Tradicionalment aquestes imatges retallades s'utilitzen per decorar portes, finestres i parets. Les figures del paper retallat tradicional xinès provenen dels contes populars i de la cultura tradicional del país (horòscop xinès, caràcters, mandales, dracs, etc.).

Xiaomei és una reconeguda artista del retall de paper a la Xina. Al llarg de la seva carrera artística ha realitzat demostracions en representació del seu país a tot el món i davant personalitats com l'expresident Bill Clinton, o en llocs com el Palau de l'Emperador Qin Shi Hung a Xi'an. Des de 2015, és professora d'art a l'United International Institute creat per la Universitat Normal de Beijing i la Universitat Baptista de Hong Kong. Per Xiaomei, "el paper retallat és la infantesa que sempre hi ha dins meu i que m'omple d'esperança i il·lusió sobre la vida i el futur".

Xiaomei ens convida a visitar la seva pagina web http://www.fanxiaomeiart.com/

Del divendres 16 al diumenge 18 de febrer, Xiaomei i la seva obra també estaran a l'Hotel Mandarín, Passeig de Gràcia, 38 amb motiu del programa de celebració de l'Any Nou Xinès (http://www.mandarinoriental.es/barcelona)

Artista convidada:
Fan Xiaomei, artista

Presenten:
Imma Llort, responsable de l'Escola de Bambú de Casa Àsia
Gaëlle Patin Laloy, responsable del Programa Diversitat i Interculturalitat de Casa Àsia
Interpretació a càrrec de la Fundació Institut Confuci de Barcelona

Data
21/02/2018 19:00 h
Horari
Dimecres 21 de febrer a les 19.00 h
Lloc
Seu de Casa Àsia 
Recinte Modernista de Sant Pau
Pavelló de Sant Manuel 
c/ Sant Antoni Maria Claret, 167
Barcelona
Entrada
Entrada gratuïta amb inscripció prèvia.
Organitza
Casa Àsia, amb la col·laboració de la Fundació Institut Confuci de Barcelona
Share to Twitter Share to Facebook Share to LinkedIn Share to Google Reader Share to Yahoo Share to delicious Share to NetVibes Share to Digg Share to Menéame Share to La Tafanera Rss
Casa Asia
Casa Àsia | Seu Social | Pavelló de Sant Manuel. Recinte Modernista de Sant Pau | Sant Antoni Maria Claret, 167 | 08025 Barcelona | +34 93 368 08 36
Centre Casa Asia - Madrid | Palacio de Cañete | Calle Mayor, 69 | 28013 Madrid | +34 91 360 01 94
© CASA ÀSIA 2016. Avís legal. Produït per rodest