Casa Àsia

Accessos directesCap_casaasia
Curso: "Àsia de l'islam, islam d'Àsia. Introducció i actualitat des de la història"

Curso: "Àsia de l'islam, islam d'Àsia. Introducció i actualitat des de la història"

Curso:

L'islam és una cultura universal que s'estén per tres continents amb un valuós patrimoni cultural. Proposem un recorregut pels països de cultura musulmana d’Àsia més importants i llur actualitat social, cultural i econòmica. Amb una visió general i accessible per a tothom, farem esment dels aspectes fonamentals per redescobrir i obrir els ulls a noves realitats i a la complexitat d’aquesta part del món globalitzat. D’aquesta manera és possible entendre millor el seu passat, present i futur.

1- L'islam des d'Europa: Cap a una geografia cultural euriasiática. Introducció al món musulmà de l’Orient llunyà.

2- Estat del món islàmic en la seva dimensió asiática: singularitats i diversitat, però no pas una raresa. Constants històriques i evolució recent, anàlisis de casos: Iran, Uzbekistan i Pakistan.

3- El problema de la India i la questió d’Àsia Central. Reconsiderant el problema de la violència.

4. Focalitzant la realitat de les societats musulmanes: l'islam asiàtic del segle XXI ja no s'assembla a res? Perspectives de futur. Resum i epíleg: ¿massa islam?

Curs a càrrec de Víctor Pallejà de Bustinza, arabista i islamòleg. Investigador i professor associat de la UPF. Es expert en pensament islàmic i historia de les religions. Estudiós i viatger, filòleg en llengua àrab, diplomat a la Sorbona (EPHE Vº). Investigador dins del Avicenna Project European Research Council (ERC) i darrerament professor a la UPF. Ha estat ensenyant també a les universitats de New Haven, Universitat d’Alacant, Universitat Internacional de Catalunya i Universitat Oberta de Catalunya. Ha participat com expert a desenes de col·loquis internacionals dels últims decennis i a impartit prop de dos centenars de conferències. És investigador en sufisme (tasawwuf) i pensament medieval. Coneixedor de la tradició lul·liana, és especialista en Ibn 'Arabî; és traductor de les seves “Las iluminaciones de la Meca” (Siruela, 1996). Ha viatjat extensivament i manté contactes regulars amb mestres tradicionals i intel·lectuals des del Marroc fins a Tadjikistan i la índia. Coneix l’Àsia central, a més a més de Turquia, Iran, Uzbekistan, Azerbaijan i Tadjikistan, entre  d’altres països.

 

Data
13/02/2018 > 22/02/2018
Horari

Del 13 al 22 de febrer, cada dimarts i dijous de 19:00 a 20:30

6 hores, 4 sessions d'1,5 hores

 

Lloc
Casa Àsia Pavelló de Sant Manuel. Recinte Modernista de Sant Pau Sant Antoni Maria Claret, 167 08025 Barcelona
Entrada
48 euros
Share to Twitter Share to Facebook Share to LinkedIn Share to Google Reader Share to Yahoo Share to delicious Share to NetVibes Share to Digg Share to Menéame Share to La Tafanera Rss
Casa Asia
Casa Àsia | Seu Social | Pavelló de Sant Manuel. Recinte Modernista de Sant Pau | Sant Antoni Maria Claret, 167 | 08025 Barcelona | +34 93 368 08 36
Centre Casa Asia - Madrid | Palacio de Cañete | Calle Mayor, 69 | 28013 Madrid | +34 91 360 01 94
© CASA ÀSIA 2016. Avís legal. Produït per rodest