Casa Àsia

Accessos directesCap_casaasia
Taller d'introducció a la pintura xinesa

Taller d'introducció a la pintura xinesa

Curso:

En la pintura xinesa té gran importància l'expressió del sentit del buit i de la plenitud, que són en conjunt l'energia i el gest que conté una obra. Aquesta energia i gest són les bases de la creació i el Dao (camí cap a la naturalesa essencial que contenen tots els éssers).

Amb la tècnica de la pintura xinesa es comprèn i s'expressa d'una forma plenament espiritual la naturalesa: els arbres i les plantes, els ocells, les flors, les muntanyes i les pedres, els peixos i els insectes; els éssers que s'aixopluguen en un interior ple de vitalitat. El pintor aprèn a captar la seva essència amb la ment i el cor, transmetent-la a la seva obra a través dels quatre tresors d'estudi: pinzell, tinta, tinter i paper.

En aquest taller introduirem les relacions entre la pintura xinesa, la seva història i la tècnica que empra. Encara que aquest taller es centra una mica més en la dimensió històrica i en la teoria estètica, els alumnes també tindran l'oportunitat de practicar la tècnica de pintura de sumi-e a la classe. En aquest curs, els alumnes podran adquirir els coneixements bàsics sobre la pintura xinesa i endinsar-se en el seu món, descobrint així la mística de l'art oriental.

 

Els alumnes tindran a la seva disposició, segons disponibilitat, el servei de biblioteca d’aula amb material bibliogràfic complementari al curs.

Data
16/01/2018 > 20/03/2018
Horari

Del 16 de gener al 20 de març, cada dimarts de 19.00 h a 21.00 h
Durada total del curs i número i durada de les sessions: 20 hores, 10 sessions de 2 hores

Lloc
Seu de Casa Àsia
Recinte Modernista de Sant Pau
Pavelló de Sant Manuel
c/ Sant Antoni Maria Claret, 167
Barcelona
Entrada

Preu: 145 euros

Material: 35 euros a abonar directament a la professora el primer dia de la classe.

 

Organitza
Casa Asia
Ponent
Curs a càrrec de Hsiao-Lin Liu, nascuda a Taiwan, realitza en l'actualitat la seva tesi de doctorat sobre la cal·ligrafia xinesa Kuang Cao i la seva relació amb l'art contemporani a la facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona.

Etiquetes

Desplegable
Share to Twitter Share to Facebook Share to LinkedIn Share to Google Reader Share to Yahoo Share to delicious Share to NetVibes Share to Digg Share to Menéame Share to La Tafanera Rss
Casa Asia
Casa Àsia | Seu Social | Pavelló de Sant Manuel. Recinte Modernista de Sant Pau | Sant Antoni Maria Claret, 167 | 08025 Barcelona | +34 93 368 08 36
Centre Casa Asia - Madrid | Palacio de Cañete | Calle Mayor, 69 | 28013 Madrid | +34 91 360 01 94
© CASA ÀSIA 2016. Avís legal. Produït per rodest