Casa Àsia

Accessos directesCap_casaasia
Cultura > Presentació: "El diccionari del ioga: història, pràctica, filosofia i mantres"

Presentació: "El diccionari del ioga: història, pràctica, filosofia i mantres"

Presentación:

Casa Àsia organitza una trobada a la seva seu de Madrid per presentar el nou Diccionari del Ioga. Història, pràctica, filosofia i mantres, de Laia Villegas i Òscar Pujol; un diccionari pràctic, l'objecte és fer més intel·ligible el vocabulari en sànscrit utilitzat en la pràctica del ioga.

Dividit en diferents apartats, que ofereixen des d'una breu història del ioga fins als conceptes filosòfics fonamentals en què es basa aquesta disciplina, aquest diccionari es reinventa per convertir-se en un manual d'ús comú. Així doncs, els termes en sànscrit apareixen amb la seva traducció, una breu anàlisi del seu significat, un comentari dels autors i una o diverses imatges il·lustratives. A més, el llibre ve acompanyat de les corresponents instruccions i àudios per a la correcta pronunciació de totes les paraules clau, perquè l'usuari es senti com un nadiu a l'hora de practicar ioga. La mirada holística d'aquest nou diccionari desemboca en un llibre útil per a l'estudi individual i com a instrument didàctic per a cursos formatius de professors de ioga.

Presenta:

Menene Gras Balaguer: Directora de Cultura i Exposicions de Casa Àsia.


Hi participen:

Javier Ruiz Calderón: Doctor en filosofia, professor de pensament indi, sànscrit i meditació.

Montse Simó: Filòsofa, especialitzada en l'Índia i compromesa amb la filosofia pràctica.

Laia Villegas: Llicenciada en Humanitats, especialista en sànscrit i filosofia índia i coautora del llibre.

 

Javier Ruiz Calderón és doctor en filosofia i està especialitzat en pensament indi i filosofia de la religió, temes sobre els quals desenvolupa una intensa tasca investigadora, docent i divulgativa. Ha estat professor d'Història de les Religions a la Universitat Pontifícia Comillas (Madrid) i investigador a l'Institut de Filosofia i Religió Jnana Deepa Vidyapeeth (Pune, Índia).

Montse Simón és llicenciada en filosofia i va estudiar Història de les Religions i sànscrit a la Banaras Hindu University. La seva experiència en recessos i estudis contemplatius, així com la seva Formació com a professora de Ioga Terapèutic l'ha portat a impartir classes-ses de sànscrit, ioga o participar en seminaris de saviesa hindú.

Laia Villegas és traductora i especialista en filosofia índia. Llicenciada en Humanitats per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, ​​va realitzar estudis de postgrau a les Universitats de Benarés i Pune (Índia). Ha publicat Les estrofes del Samkhya d'Ishvarakrishna i ha col·laborat amb Òscar Pujol en la redacció del Diccionari Sànscrit-Català. Des de fa deu anys col·labora en diversos cursos de formació de professors de ioga.

Data
31/01/2018 19:00 h
Horari
Dimeceres, 31 de gener de 2018 a les 19.00 h
Lloc
Centro Casa Asia-Madrid
Palacio de Cañete
c/ Mayor 69, 1ª planta
Madrid

Entrada
Entrada gratuïta amb inscripció prèvia.
Organitza
Casa Àsia i Herder Editorial

Etiquetes

Desplegable
Share to Twitter Share to Facebook Share to LinkedIn Share to Google Reader Share to Yahoo Share to delicious Share to NetVibes Share to Digg Share to Menéame Share to La Tafanera Rss
Casa Asia
Casa Àsia | Seu Social | Pavelló de Sant Manuel. Recinte Modernista de Sant Pau | Sant Antoni Maria Claret, 167 | 08025 Barcelona | +34 93 368 08 36
Centre Casa Asia - Madrid | Palacio de Cañete | Calle Mayor, 69 | 28013 Madrid | +34 91 360 01 94
© CASA ÀSIA 2016. Avís legal. Produït per rodest