Casa Àsia

Accessos directesCap_casaasia
Educació > Fira Internacional de les Cultures: "La Navideña"

Fira Internacional de les Cultures: "La Navideña"

Feria Internacional de las Culturas:

Matadero Madrid acollirà del 15 al 29 de desembre la Fira Internacional de les Cultures "La Navideña", en què han col·laborat amb l'Ajuntament de Madrid les ambaixades de més de 40 països de tot el món i instituts culturals estrangers. Casa Àsia col·labora amb l'organització de dos tallers infantils.

TALLER I RONDALAIRE D'ÀSIA: CALENDARIS CURIOSOS I DEESSES A L'ANY NOU A ORIENT
26 de desembre les 13.30h en Nau 16
Durada: 60 minuts
Famílies amb nens a partir dels 5 anys

No a tot el món prenen el raïm per celebrar l'any nou. A orient hi ha altres històries i costums.

En el calendari xinès, els mesos té noms d'animals; en el calendari japonès les setmanes comencen en diumenge i acaben en dissabte; a l'Índia, la festa de l'any nou, es diu Diwali, i és la festa més important per Índia; i se celebra també al Nepal, Singapur, Sri Lanka, Myanmar, Fiji, Trinitat i Tobago, Illes Maurici, Malàisia i Guaiana, ¡i tenen Deesses meravelloses! Lakshmí, simbolitza la bona sort, la bellesa i és qui atorga la prosperitat i la riquesa. També, el popular déu elefant, Ganesha és especialment venerat en aquests dies.

Escoltarem llegendes, realitzarem jocs en família i crearem obres d'art sobre com es festeja l'any nou a la Xina, el Japó i l'Índia. Passarem una estona d'aprenentatge de cultures que no prenen el raïm, i tenen altres costums per festejar el nou any.

Docent:
Gabriela Waisberg: professora de Primària i professora de treball corporal-expressiu. Especialista en Animació a la lectura. Porta més de quinze anys treballant en tallers amb nens, adolescents i adults per a Ajuntaments, Biblioteques, fundacions i col·legis.

TALLER INFANTIL DE DANSA DE 'BOLLYWOOD'
26 de desembre les 12.30ha Nau 16
Durada: 60 minuts
A partir de 5 anys

El Bollywood és un ball popular indi que està tenint molta acceptació a Espanya a causa dels seus cridaners colors i música vibrant. La característica més representativa de les pel·lícules de Bollywood són les seves escenes musicals. En general, a cada pel·lícula s'inclouen cants i danses típiques del país, barrejades amb curioses coreografies del pop occidental i altres disciplines de dansa. Els temes freqüents són l'amor impossible, la unió familiar, el respecte cap a la gent gran, la humanitat i la saviesa i els principis d'hinduisme. La dansa de Bollywood és una extensió del ball clàssic indi, és més, les primeres actrius eren ballarines clàssiques. Actualment, la dansa Bollywood és barreja de hip hop, bhangra, balls folklòrics i sempre basada sobre el ball clàssic hindú.

Objectius:
Apropar al públic assistent la multiculturalitat de l'Índia d'una forma lúdica, des del punt de vista de la dansa. A més a més es pretén una aproximació al cinema indi juntament amb la que es vol revisar alguns dels estereotips sobre la cultura índia, estimulant la reflexió de l'alumnat. Com a element motriu d'aquest taller es persegueix facilitar el primer contacte amb Bollywood i la pèrdua de la vergonya corporal a través de la creació d'una senzilla coreografia grupal.

Metodologia:
La metodologia és intuïtiva. A través de l'expressió corporal i el ball, els alumnes descobriran aspectes fonamentals de la cultura índia i prendran contacte amb la dansa de Bollywood. El taller començarà amb la benvinguda i protocol indi en hindi. Tot això a manera d'introducció perquè els alumnes puguin entendre i interioritzar el sentit de les danses i, seguidament, divertir-se aprenent una dansa de Bollywood. L'activitat finalitzarà amb un exercici de relaxació proper al ioga.

Docent:
Lola Martin és ballarina professional amb formació en diverses disciplines entre les quals s'inclouen dansa espanyola, clàssic espanyol i flamenc; ioga, Pilates, Tai-txi-txuan i txi-kung. Llicenciada en Biologia Ambiental i Màster en Gestió Integrada i PRL, certificada amb Aptitud Pedagògica. Formació integral en Dansa Oriental (dansa egípcies clàssiques i folklòriques, dansa turca i libanesa i danses de l'Orient Mitjà) amb diversos mestres internacionals. Formació integral en dansa de l'Índia, incloent danses clàssiques (Kathak amb Sikta Devi, Fasih Ur-Rehman i Shreyasee Nag); Mohiniyattam amb Eugènia Carillo i Bharatanatyam amb Sohini Roychowdhury i folklòriques (Bhangra, Marathi, Garba-Dandiya).

Data
15/12/2017 > 29/12/2017
Horari
15 al 29 de desembre de 2017
Lloc
Matadero Madrid
Paseo Chopera, 14
Madrid
Entrada
Entrada gratuïta
Organitza
Ajuntament de Madrid, amb la col·laboració de Casa Àsia, entre d'altres.
Share to Twitter Share to Facebook Share to LinkedIn Share to Google Reader Share to Yahoo Share to delicious Share to NetVibes Share to Digg Share to Menéame Share to La Tafanera Rss
Casa Asia
Casa Àsia | Seu Social | Pavelló de Sant Manuel. Recinte Modernista de Sant Pau | Sant Antoni Maria Claret, 167 | 08025 Barcelona | +34 93 368 08 36
Centre Casa Asia - Madrid | Palacio de Cañete | Calle Mayor, 69 | 28013 Madrid | +34 91 360 01 94
© CASA ÀSIA 2016. Avís legal. Produït per rodest