Casa Àsia

Accessos directesCap_casaasia
Emprenedoria pakistanesa al barri del Raval a Barcelona

Emprenedoria pakistanesa al barri del Raval a Barcelona

Emprendimiento paquistaní en el barrio del Raval de Barcelona - IMG 2

El proper dijous 23 de novembre a les 19.00 h, en el marc del cicle "Àsia a Barcelona", es presentarà a la seu de Casa Àsia el resultat de l'anàlisi realitzada sobre el comerç pakistanès, que l'Ajuntament de Barcelona i Barcelona Activa han portat a terme en el marc del Pla de Desenvolupament Econòmic de Ciutat Vella.
ACTIVITAT POSPOSADA

Serà una ocasió per conèixer la situació de la comunitat pakistanesa en general i dels comerciants en particular, i per desmuntar rumors o estereotips. L'estudi fa una contextualització de la comunitat pakistanesa a Barcelona i al barri del Raval, fixant-se en les causes de la diàspora i en les seves característiques demogràfiques, remarcant l'organització comunitària, els patrons d'incorporació laboral i l'arribada de les dones pakistaneses a Barcelona.

L'estudi realitza una radiografia dels comerços i aporta dades sobre la seva antiguitat, la clientela, els proveïdors, i les formes jurídiques dels negocis i el règim de tinença dels locals. També ens informa del perfil de treballadors i empresaris, pel que fa a temps de residència, orígens i barri de residència.

Finalment l'estudi fa una sèrie de recomanacions i propostes per potenciar el comerç de proximitat i el teixit associatiu comercial amb l'objectiu de promoure la implicació del col·lectiu pakistanès al territori. Aquestes propostes pretenen afavorir la inclusió del col·lectiu en el teixit comercial del barri, tant en l'àmbit de la promoció econòmica i el format d'associacionisme comercial com d'acció comunitària.

El projecte ha estat coordinat per la Berta Güell i han format part de l'equip de treball Marina Arrasate, Berta Güell, Eva Maciocco i Sònia Pareja. Participarà en el debat Sanja Rahim, dinamitzadora del Programa d'Activació Econòmica per a col·lectius migrants a Ciutat Vella, i Mar Vallecillos de Barcelona Activa de l'Ajuntament de Barcelona.

Participaran en la presentació i posterior debat:
- Berta Güell, investigadora postdoctoral al GEDIME, UAB.
- Eva Maciocco, mediadora intercultural del projecte XEIX (Ajuntament de Barcelona) i membre del grup de recerca MIRAS-UAB.
- Sanja Rahim, dinamitzadora socioeconòmica del Programa d'Activació Econòmica per a col·lectius migrants i/o vulnerables.
- Mar Vallecillos, responsable d'Accions de Proximitat a Ciutat Vella, Sants-Montjuïc i Horta-Guinardó. Barcelona Activa.
- Hassan Jamal Choudary, comerciant d'origen pakistanès.

Presentarà Gaëlle Patin Laloy, responsable del programa Diversitat i Interculturalitat, Casa Àsia.

Data
23/11/2017 19:00 h
Horari
Dijous 23 de novembre, de 19.00 h a 20.30 h
Lloc
Seu de Casa Àsia
Recinte Modernista de Sant Pau
Pavelló Sant Manuel
c/ Sant Antoni Mª Claret, 167
Barcelona

Entrada
Entrada gratuïta amb inscripció prèvia.
Organitza
Casa Àsia i Barcelona Activa

Etiquetes

Desplegable
Share to Twitter Share to Facebook Share to LinkedIn Share to Google Reader Share to Yahoo Share to delicious Share to NetVibes Share to Digg Share to Menéame Share to La Tafanera Rss
Casa Asia
Casa Àsia | Seu Social | Pavelló de Sant Manuel. Recinte Modernista de Sant Pau | Sant Antoni Maria Claret, 167 | 08025 Barcelona | +34 93 368 08 36
Centre Casa Asia - Madrid | Palacio de Cañete | Calle Mayor, 69 | 28013 Madrid | +34 91 360 01 94
© CASA ÀSIA 2016. Avís legal. Produït per rodest