Casa Àsia

Accessos directesCap_casaasia
Taller d'introducció a la cal·ligrafia xinesa

Taller d'introducció a la cal·ligrafia xinesa

Curso:

Escriure cal·ligrafia xinesa és un ritual, una cançó sobre la circulació de l'energia. El procés consisteix en una transmissió de l'esperit de l'univers al gest concret de cada traç. Abans d'escriure, la meditació purifica la ment i el ritual predisposa a la captació de l'energia.

Es mol la tinta xinesa amb l'aigua al tinter, amb calma, fins que el color negre és brillant i espès. S'agafa el pinzell i s'humiteja amb la tinta suaument. Sempre mantenint la respiració pausada i l'esquena recta perquè l'energia de l'univers pugui entrar en el nostre cos i dirigir-se fins al braç, traspassant el mànec del pinzell per plasmar-se en cada signe que escrivim.

En el món oriental, aquesta cerimònia d'escriptura s'ha conservat durant milers d'anys. L'essència d'escriure no només és representar la bellesa dels símbols, sinó també mostrar la virtut de la persona. Com va dir el crític Liu Xizai, en la cal·ligrafia s'han de reflectir les idees, els coneixements i el caràcter de la persona. Al seu torn, el cal·lígraf Sun Kuaoting va dir que ha de tenir una funció educativa i ser extraordinària com els déus. Segons ell, si la personalitat és bona i correcta, la cal·ligrafia també ho serà.

Aquest taller està dirigit a les persones interessades en conèixer, practicar i experimentar l'art de la cal·ligrafia xinesa. Aquí anem a introduir les relacions entre cal·ligrafia, filosofia xinesa i art. També els alumnes aprendran la pràctica bàsica d'escriure caràcters xinesos. Al llarg del curs, els alumnes podran adquirir els coneixements bàsics d'aquest art i endinsar-se en el seu món, descobrint així la mística de l'art oriental.

 

Els alumnes tindran a la seva disposició, segons disponibilitat, el servei de biblioteca d’aula amb material bibliogràfic complementari al curs.

Data
19/10/2017 > 14/12/2017
Horari

Del 19 d'octubre al 14 de desembre, cada dijous de les 18.00 h fins a les 19.30 h

Durada total del curs i número i durada de les sessions: 13,5 hores, 9 sessions d'1.5 hores

 

Lloc
Seu de Casa Àsia
Recinte Modernista de Sant Pau
Pavelló de Sant Manuel
c/ Sant Antoni Maria Claret, 167
Barcelona
Entrada

Preu: 108 euros

Material: 25 euros que es pagaran directament a la professora el primer dia de la classe.


 

Organitza
Casa Àsia
Ponent
Curs a càrrec de Hsiao-Lin Liu, nascuda a Taiwan, realitza en l'actualitat la seva tesi de doctorat sobre la cal·ligrafia xinesa Kuang Cao i la seva relació amb l'art contemporani a la facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona.
Share to Twitter Share to Facebook Share to LinkedIn Share to Google Reader Share to Yahoo Share to delicious Share to NetVibes Share to Digg Share to Menéame Share to La Tafanera Rss
Casa Asia
Casa Àsia | Seu Social | Pavelló de Sant Manuel. Recinte Modernista de Sant Pau | Sant Antoni Maria Claret, 167 | 08025 Barcelona | +34 93 368 08 36
Centre Casa Asia - Madrid | Palacio de Cañete | Calle Mayor, 69 | 28013 Madrid | +34 91 360 01 94
© CASA ÀSIA 2016. Avís legal. Produït per rodest